vesti

Published on January 31st, 2018 | by admin

0

“Pirot” pobedio aleksinački “Napredak” u Pirotu

“Pirot” je u 15. kolu, odigranom u utorak 30.01.2018. u neizvesnoj završnici pobedio aleksinački “Napredak” rezultatom 83:81 osamivši se na 4-om mestu Druge lige Srbije.

Tradicija tvrdih i neizvesnih utakmica kakve su u Pirotu igrane poslednjih godina između dva stara rivala iz regiona Košarkaškog saveza istočne Srbije nije izneverena ni ovoga puta. Pirotska publika je odgledala jednu tvrdu, pravu takmičarsku utakmicu, punu naboja, preokreta i neizvesnosti do poslednje sekunde utakmice. Nije izneverena ni tradicija kada je konačni pobednik na pirotskom parketu u pitanju, jer je i ovoga puta to bila pirotskoj ekipa.

Utakmica je počela nestankom struje u hali Kej nakon 19 sekundi i postignute trojke Stefana Stanisavljevića za “Aleksinac”. Nakon desetominutne pauze utakmica je nastavljena serijom od 9:0 za domaću ekipu, ali još boljom gostujuće ekipe od 10:0, tako da je prva četvrtina pripala njima. U tom stilu se nastavila utakmica puna preokreta i nastojanja i jednih i drugih da prelome rezultat na sopstvenu stranu. Ali to nikome nije uspevalo, pogotovo jer su najbolji strelci imali izuzetno loše šutersko veče, pogotovo iz pirotske ekipe. Tako je bilo sve do sredine poslednje četvrtine kada je gostujuća ekipa dosegla dvocifrenu prednost. Međutim, tada ipak nije odlučen pobednik jer je ekipa “Pirota” reagovala na izvanredan način, pre svega čvrstinom odbrane a potom i odabirom dobrih rešenja u napadu, tako da je dramatičan završetak utakmice konačno pripao domaćoj ekipi.

Pojedinačni učinak igrača “Pirota” je nakon svega pao u senku ekipnog, jer se ovakva tvrda, takmičarska utakmica ne dobija timskom igrom. Ali treba pomenuti da je utakmici dao poseban pečat najbolji i najstameniji akter utakmice, kapiten Ivan Pendić. Obavio je lavovski posao u oba pravca, popunio sve statističke kolone i potvrdio dobru formu sa poslednjih utakmica. Sam kraj utakmice je bio u znaku Nikole Đonlića, koji je odigrao simultanku sa aleksinačkom ekipom i doveo svoju ekipu do pobede. Dobru formu sa gostujućih terena pokazao je i Stefan Ljubenković i na domaćem, razgoropađen u oba prevca, efikasan i kada je šutirao za tri poena. Pamtiće se i veliki učinak Miodraga Stojanovića, nevidljivog za statistiku ali zlata vrednog za igru ekipe. Iako je izostao očekivani šuterski učinak Lazara Rašića i Gordana Radulovića, sve ostalo što su uradili bilo je izvanredno. Gordan Radulović je uz dve zlata vredne otete lopte imao je harlemovski dribling, potez vredan za špice košarkaških emisija. A bez Rašićevih iznuđenih faulova i mirnoće na kraju utakmice do pobede se sigurno ne bi došlo. Na kraju posebno raduje što je povređeni Matović ipak uspešno odigrao utakmicu uz šest skokova i stopostotnim učinkom u šutu za dva poena.

Kod gostiju je alfa i omega ekipe na ovoj utakmici bio plej Stefan Stanisavljević. Nekadašnji igrač pirotske ekipe je bio i pokretač i realizator svega dobrog što je uradila ekipa trenera Nebojše Raićevića. Dobrom igrom su ga ispratili Jančić, Bogavac i Mitić.

Trener “Pirota” Marko Spasić: Čestitam ekipi “Napretka” na fer i korektnoj igri do samog kraja utakmice i želim im puno uspeha do kraja prvenstva. Borili smo se i jedni i drugi, mi smo igrali sa skraćenom rotacijom, Matović je stego zube i odigrao. Šut za tri poena nam je zakazao ali nam se nakon nekih nesrećnih utakmica sada pobeda vratila i mislim da smo je zaslužili.

Igrač “Pirota” Ivan Pendić: Sa “Napretkom” je uvek bilo teško, pa tako i sada. Dobro je da nam se pobede vraćaju nakon nesrećnog početka sezone. Dali smo sve od sebe i to se isplatilo.

15.kolo 2.MLS, utorak, 30.01.2018. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”NAPREDAK” 83:81 (16:20 26:19 22:20 19:22)

“Pirot”: Gordan Radulović 10 (1/8 za tri, 2 as, 2 os.l, 3 sk), Nikola Đonlić 20 (8/9 sl.bac, 56% šut iz igre, 5 as, 1 os.l, 3 sk, 6 f.na, indeks 26), Bogdan Đorđević, Vladimir Stefanović, Lazar Petrović, Uglješa Radulović, Lazar Rašić 10 (3/4 za dva, 0/5 za tri, 2 as, 3 sk, 7 f.na), Ivan Pendić 19 (6/7 sl.bac, 60% šut iz igre, 3 os.l, 8 sk, 6 f.na, indeks 26), Dušan Manojlović, Stefan Ljubenković 18 (3/6 za dva, 4/7 za tri, 3 as, 1 os.l, 2 sk, 3 f.na, indeks 18), Martin Matović 6 (3/3 za dva, 6 sk, indeks 12), Miodrag Stojanović (0/3 za tri, 6 sk). Trener: Marko Spasić

“Napredak”: D. Šikman 10, S. Zornić 11, N. Jančić 18, U. Stevanović, N. Vidić, L. Živadinović, S. Stanisavljević 17, N. Mitić 17, S. Bogavac 8, V. Stojković, L. Ilić. Tr: Nebojša Raičević

Sudije: Bogdan Petković, Stefan Zdravković, Danilo Ljubić (svi Niš).
Delegat: Aleksandar Stojanović (Leskovac)

U narednom 16. kolu “Pirot” gostuje poslednjeplasiranoj ekipi “Smedereva”. Utakmica se igra već u petak, 02. februara 2018. godine od 17 časova.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑