Izveštaj

Published on January 21st, 2018 | by admin

0

“Pirot” pobedio “Proleter” u Zrenjaninu

KK”Pirot” je u subotu, 20.01.2018. u 14. kolu Druge lige Srbije pobedio “Proleter” u Zrenjaninu rezultatom 83:88 i revanširao se na pravi način za poraz od pola koša u Pirotu u 1. kolu.

“Pirot” je u Zrenjaninu ostvario važnu pobedu za miran nastavak sezone pokazavši da je ekipa sposobna da pobedi svakog rivala bez obzira gde se utakmica igra. Uostalom skor u takmičenju govori da ekipa trenera Marka Spasića ima isti broj pobeda i poraza kod kuće i na strani.

Utakmica je počela bledim izdanjem oba rivala, kao da je pauza usporila njihovu formu. Grešilo se i promašivalo na obe strane, egal igra je trajala skoro do samog kraja prvog poluvremena. U toj ranoj fazi utakmice, u 16 minutu, došlo je do povrede Martina Matovića (distorzija zgloba) tako da je “Pirot”, posle odlaska Borka Đorđevića u Španiju, ostao i bez drugog centra, makar što se ove utakmice ticalo. Međutim, bio je to možda prelomni trenutak utakmice jer se pirotska ekipa nakon toga prenula i dodatno motivisala, da bi mirno završila prvo poluvreme, jasno dogovorila u svlačionici kakvu će igru zaigrati a potom od samog starta treće četvrtine do samog kraja to i demonstrirala i pokazala svoje najbolje izdanje u najvažnijim momentima utakmice.

Prelomnu treću četvrtinu je otvorio Lazar Rašić dvema vezanim trojkama, ispratio ga je Miodrag Stojanović svojim poenima i od tog momenta do samog kraja je ekipa “Pirota” kontrolisala razliku od 8-10 poena u svoju korist sve do samog kraja utakmice. Naravno da se iskusna zrenjaninska ekipa nije predavala. Lalić, Božović i Burić su u nekoliko navrata hvatali kakav takav priključak, ali je pirotska ekipa uvek reagovala na pravi način i vraćala razliku na pristojnu distancu. Svi koji su igrali davali su svoj puni doprinos u momentima kada je bilo važno, tako da je pobeda “Pirota” izvojevana zasluženo u svakom pogledu.

Osim MVP-a utakmice Lazara Rašića, koji je sa izvanrednim kapitenom Pendićem liderski predvodio ekipu do pobede, svoju najbolju partiju je pružio Stefan Ljubenković. Ono što je najavio u Smederevskoj Palanci demonstrirao je na najbolji mogući način u Zrenjaninu. Naravno, tu su bili i Nikola Đonlić sa po devet asistencija i skokova, Miodrag Stojanović Skansi izvanredan u oba pravca, Gordan Radulović sa svojim koševima u bitnim momentima utakmice i Bojan Jovanović sa svojim odličnim učinkom u tih 7-8 minuta na terenu. Lični pečat pobedi dao je na fenomenalan način trener Marko Spasić svojim instrukcijama na poluvremenu i mirnim vođenjem ekipe u samoj završnici utakmice.

Nakon ove pobede u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani ekipa “Pirota” može mirno i sa puno vere da očekuje naredne utakmice, bez obzira što će naredni sajmovi u hali Kej uticati na trenažni proces sve do sredine februara.

14.kolo 2.MLS, subota, 20.01.2018. Kristalna dvorana, Zrenjanin
KK”PROLETER NAFTAGAS” : KK”PIROT” 83:88 (16:14 25:24 13:25 29:25)

“Proleter”: Atanacković 8, Lambić 6, Burić 7, Panić, Lalić 30, Šućov 5, Vrzina, Lazukić, Stratakis, Božović 21, Obrenović 6. Trener: Zoran Bajin

“Pirot”: Gordan Radulović 7 (2 as), Nikola Đonlić 4 (2/2 sl.bac, 1/1 za dva, 2 as, 9 sk, 3 f.na, indeks 14), Vladimir Stefanović, Bojan Jovanović 1, Uglješa Radulović, Lazar Rašić 27 (7/8 sl.bac, 1/1 za dva, 6/10 za tri, 2 as, 7 sk, 7 f.na, indeks 30), Ivan Pendić 17 (4/4 sl.bac, 5/7 za dva, 1/1 za tri, 75% šut iz igre, 8 sk, 4 f.na, indeks 21), Stefan Ljubenković 17 (3/5 sl.bac, 2/4 za dva, 3/4 za tri, 63% šut iz igre, 2 as, 4 f.na, indeks 17), Martin Matović 4 (2/2 za dva, 3 sk), Miodrag Stojanović 11 (1/1 sl.bac, 2/4 za dva, 2/4 za tri, 2 as, 3 sk, 2 f.na, indeks 10). Trener: Marko Spasić

Sudije: Nikola Radosavljević (Kragujevac), Nemanja Zlatković (Beograd), Dušan Ilić (Kragujevac).
Delegat: Zvezdan Janković (Beograd)

Narednog rivala, aleksinački “Napredak”, zbog sajma peglanih kobasica, “Pirot” dočekuje u ponedeljak ili utorak, o čemu će se blagovremeno dati obaveštenje.

foto: www.zrenjaninski.com


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑