Pioniri

Published on April 22nd, 2017 | by admin

0

Pioniri KK”Pirot” obeležili kraj takmičarske sezone MK

Završetak takmičarske sezone 2016/2017 za mlađe kategorije obeležila je pionirska selekcija plasmanom na polufinalni turnir za prvaka države.

KK”Pirot” je pored seniorske ekipe u sezoni 2016/2017 nastupio sa još sedam selekcija mlađih kategorija i dodatnom osmom, selekcijom dečaka iz škole košarke koji utakmice igraju na minibasket festivalima. U reorganizovanom sistemu takmičenja u muškoj konkurenciji ove sezone KK”Pirot” je kroz kvalifikacije ostvario plasman u sve tri konkurencije: JUNIORSKOJ, KADETSKOJ i PIONIRSKOJ. JUNIORI trenera Miloša Živkovića su dogurali do Play-off faze, dok su KADETI ostvarili još zapaženiji rezultat osvojivši 2. mesto sa istim skorom kao prvoplasirani “Nibak” ali je niška ekipa zbog boljeg međusobmnog koš količnika otišla na završni turnir. I konačno, najveći uspeh su ostvarili PIONIRI plasmanom na polufinalni turnir za prvaka države. Ostale prateće selekcije: KADETI 2, PIONIRI 2, MLAĐI PIONIRI 1 i MLAĐI PIONIRI 2 su odigrali Regionalnu ligu u okviru RKSIS (Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije).

PIONIRI (god. 2002/2003) su takmičenje počeli pod vođstvom trenera Momčila Sandića i asistenta Milana Todorovića. Zbog poslovnih obaveza je Momčilo Sandić posle 7-og kola ekipu prepustio Milanu Todoroviću koji je sa ekipom nanizao 10 pobeda za redom, uz poraz u poslednjem kolu kada je ekipa utakmicu u Vranju odigrala u oslabljenom sastavu. Time je pionirska ekipa u Kvalitetnoj ligi RKSIS/RKSJS od 10 ekipa osvojila 3. mesto ostvarivši plasman na polufinalni turnir KSS. Nakon žrebanja grupa pionirska ekipa KK”Pirot” će svoj trodnevni turnir odigrati u Beogradu od 21. do 23. aprila 2017. u sportskoj hali “Sport Eko” sa ekipama: “Mega Banjica” Beograd, “Foka” Kragujevac i “Diffence” Žabalj.

Čestitamo pionirima KK”Pirot” na uspehu i želimo im puno uspeha na turniru!

Ovog vikenda se završava takmičarski ciklus u sezoni 2016/2017. Poslednje, 26 kolo će odigrati I TIM protiv “Kolubare” u Lazarevcu, PIONIRI turnir u Beogradu a MINIBASKET selekcija minibasket festival u Beloj Palanci.

Uskoro objavljujemo završni bilten svih selekcija KK”Pirot”.
Raspored utakmica:

Petak, 21.04.2017.:

17,00 h __ Beograd (hala Sport Eko)_____PIONIRI___ Turnir ____ Diffence – PIROT

Subota, 22.04.2017.:

10.-17 h__ Bela Palanka (hala)________MINIBASKET FESTIVAL___ 7 utakmica
16,30 h __ Beograd (hala Sport Eko)_____PIONIRI___ Turnir ____ Foka – PIROT

19,30 h __Lazarevac (hala) __________ I TIM ______2.MLS____ KOLUBARA – PIROT
Nedelja, 23.04.2017.:

13,00 h __ Beograd (hala Sport Eko)_____PIONIRI___ Turnir ____ PIROT – MEGA


About the AuthorBack to Top ↑