Pioniri

Published on February 16th, 2017 | by admin

“Pirot” pobedio “Nibak” u Nišu – dva pionira KK”Pirot” igraju na Minikupu u Nišu

Pioniri KK”Pirot” su u nedelju, 10.09.2016. pobedili “Nibak” u Nišu rezultatom 83:95 a Ognjen Ignjatović i Vuk Vasić su pozvani u svojevrsnu selekciju regiona koja će igrati na Minikupu u sklopu Kupa Radivoja Koraća.

“Pirot” i “Nibak” ove sezone, isto kao i prethodne, biju bitke u više kategorija i odigravaju utakmice za sladokusce, uglavnom neizvesne do samog kraja. Čak su u međusobnim duelima najčešće pobednici gostujuće ekipe, što samo za sebe govori o kakvim se utakmicama radi.

U PIONIRSKOJ konkurenciji (god. 2002/2003) u prvom delu Kvalitetne lige RKSIS/RKSJS “Nibak” je pobedio u Pirotu nakon produžetka (u regularnom delu je bilo 100:100) rezultatom 109:112 da bi se sinoć, 12.02.2017. “Pirot” revanširao pobedom u Nišu i to ubedljivijom razlikom jer je konačni rezultat 83:95.

Ekipu je pre tri kola preuzeo trener Milan Todorović Pižon od Momčila Sandića koji je zbog novog zaposlenja nastavio da radi u selekciji škole košarke. Nanizavši tri pobede za redom ponovo je pozicionirao pionirsku selekciju na mesto koje je dovodi u poziciju da ostvari plasman na završno takmičenje za prvaka države, što bi bio istorijski uspeh KK”Pirot” u pionirskoj konkureniji.

Ovu utakmicu su momci trenera Milana Todorovića odigrali na najvišem nivou kada je pionirska konkurencija u pitanju. Iako je svojim učinkom iskočio Ognjen Ignjatović (dovežen na utakmicu direktno sa reprezentativnog okupljanja u Kragujevcu) postigavši 45 poena, svi članovi ekipe su odigrali na potrebnom nivou, neophodnom da bi se dobila ekipa trenera Milana Tubića.

Kvalitetna liga, 11.kolo MK – PIONIRI, nedelja, 12.02.2017. u Nišu (D.Radović)
OKK”NIBAK” – KK”PIROT” 83:95 (16:20 22:22 24:24 21:29)
Lazar Jovanović, Vladimir Madić, Miloš Stojanović, Vukašin Radenković 12, Ognjen Živković 10, Danilo Veljić 3, Vuk S. Vasić 17, Đorđe Kamenović 8, Aleksa Radovanović, Ognjen Ignjatović 45, Rodoljub Lola Pejčić, Stefan Mitić. Trener: Milan Todorović

Sudije: Ljubić, Milošević (Niš), delegat Nebojša Krstić (Niš)

Naredne dve utakmice pioniri “Pirota” igraju na domaćem terenu protiv direktnih rivala za dalji plasman od kojih je “Pirot” u prvom delu takmičenja izgubio sa 2, odnosno 3 poena razlike. Protiv leskovačkog “Aktavisa” utakmica se igra u vikendu 25/26. 02.2017. u Pirotu, dok se niški “Naisus” dočekuje nedelju dana kasnije.

Nakon ove utakmice KK”Pirot” je dobio molbu za saglasnost od niškog “Konstantina” za nastup Ognjena Ignjatovića i Vuka Vasića za ekipu “Konstantina”, koja će biti sastavljena od najboljih pionira iz Regiona na turniru Minikup Beobasket koji se igra u Nišu od 16 do 19 februara 2017. godine u sklopu Kupa Radivoja Koraća.

MINIKUP BEOBASKET 2017 se igra kao promotivno takmičenje i prateći program seniorskog takmičenja Finalnog turnira KUP-a Radivoja Koraća. Učesnici MINI-KUP takmičenja su pionirske selekcije (U14/U15) klubova učesnika Finalnog turnira PIREUS BANKA KUP-a Radivoja Koraća (Crvena Zvezda, Partizan, Mega Leks, FMP, Vršac, Spartak i Dinamik) i selekcije grada/kluba domaćina (umesto KK”Dunav”).

Ognjenu i Vuku želimo dobre igre na Minikupu u Nišu!


About the AuthorBack to Top ↑