vesti

Published on November 21st, 2016 | by

KK”Pirot” izgubio u Smederevskoj Palanci

KK”Pirot” je u nedelju, 20.11.2016. poražen od “Mladosti” u Smederevskoj Palanci nakon produžetka rezultatom 79:74.

“Pirot” je propustio da pobedi neugodnu ekipu “Mladosti” iz Smederevske Palanke, ispustivši vođstvo u regularnom delu utakmice. U produžetku je poražen, reklo bi se nezasluženo.

“Pirot” je loše otvorio utakmicu, potom zaigrao po meri trenera Spasića i preuzeo kontrolu igre sve do samog finiša regularnog dela utakmice, kada se vođstvo istopilo nakon niza loših, nesrećnih poteza pirotske ekipe, najpre Đonlićevih promašenih bacanja, potom Rašićevog lošeg, te Ristićevog još goreg dodavanja. Sve su to palančani kaznili i domogli se produžetka. Čak su imali jedan težak šut za pobedu, a kako je sve krenulo naopako za ekipu “Pirota” čudno da i to nije ušlo u koš!

Onda je usledio produžetak u kome se izdogađalo sve i svašta, ali se neće ovoga puta ništa od toga ovde opisivati. Kako je došlo do poraza “Pirota” analiziraće se naknadno, najbolje nekoliko dana posle utakmice, kada se glave svih aktera dobro ohlade.

Treba na kraju pohvaliti veliku želju obeju ekipa za pobedom, izuzetno sportsko i korektno ponašanje trenera domaće ekipe Marka Dimitrijevića, ali ne i pojedinaca oko terena niti par preagresivnih ataka domaćih igrača pod obručem. Jer razvaljivanje po ruci ili “otkidanje” po glavi gostujućeg igrača (Rašića) od strane rivala iz redova domaće ekipe sigurno nije korektan i sportski gest.

Šteta što Matovićev dabl-dabl učinak nije okončan pobedom, kao i Ristićeva srčanost i doprinos koji je zbog dve važne izgubljene lopte postao nesuđeni junak utakmice. Ista šteta je i za ono što se nije videlo kroz statistiku, a to je najpre Filipovićeva igra pod povredom i Rašićeva uloga u svemu što je pirotska ekipa iskreirala na utakmici.

Momci trenera Marka Spasića su teško podneli ovaj poraz ali je i to deo sporta. Utakmica je otišla u nepovrat, sada je bitno podići se i izvući prave poruke.

8.kolo 2.MLS, nedelja, 20.11.2016. Hala OŠ”Vuk Karadžić), Smederevska Palanka
KK”MLADOST” : KK”PIROT” 79:74 (19:10 20:25 14:18 12:12 14:09)

“Mladost”: Šparović 12, Tapušković 5, Marković, Stefanović 8, Čvorović 21, Vranić 17, Stanisavljević 13, Kojić, Riorović, Dimitrijević 3, Simić, Milanović. Trener: Marko Dimitrijević

“Pirot”: Nikola Ristić 11 (60% šut iz igre, 2 tr, 2 as, 5 os.l, 2.izg.l, indeks 11), Nikola Đonlić 1 (5 as, 5 sk), Bogdan Đorđević, Dušan Filipović 5 (6 sk), Bojan Jovanović, Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić 21 (8/8 sl.bacanja, 5/7 za dva, 1/6 za tri, 2.izg.l, 4 sk, 7 f.na, indeks 13), Ivan Pendić 4 (3 sk), Borko Đorđević, Dušan Manojlović, Martin Matović 23 (2/2 sl.bac, 9/9 za dva, 1/2 za tri, 10 sk, indeks 28), Miodrag Stojanović 9 (3 as, 4 sk). Trener: Marko Spasić

Sudije: Ljubomir Marković (Čačak), Pavle Novaković (Zrenjanin), Marko Orešković (Kačarevo).
Delegat: Miroslav Šarić (Zrenjanin)

U narednom 9. kolu kolu KK”Pirot” dočekuje “Futog”. Utakmica se igra u subotu, 26. novembra 2016. od 19,30 u sportskoj hali Kej.


About the AuthorBack to Top ↑