Izveštaj

Published on November 15th, 2016 | by

“Pirot” nakon dve sezone ponovo dočekuje “Jagodinu”

U sredu, 16. novembra 2016. od 19,30 časova u hali Kej “Pirot” dočekuje “Jagodinu” u 7. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije.

KK”Pirot” se od svog postojanja nije mnogo sastajao sa “Jagodinom”. Kada je “Pirot” bio stalni član Druge lige, 60-ih, 70-ih i 80-ih jagodinci su bili u nižim ligama, kao što je kasnije isti slučaj bio sa “Pirotom”. Prva odigrana utakmica je bila prijateljska, 29. avgusta 1981. godine u Pirotu kada je “Jagodina” iz (tada) Svetozareva pobeđena rezultatom 89:87. Već naredne sezone, 1982/1983 jagodinci su bili članovi Druge lige Istok kada su “Pirot” pobedili oba puta, a prvi put u Pirotu rezultatom 91:92. Tada su karijeru završili Mirko Denković, Vule Mladenović i Stevan Stamenović, kada je došlo do smene generacija a “Pirot” jedva izborio opstanak u ligi.

Poslednji prvenstveni okršaji dva kluba su se odigrala u sezoni 2013/2014 kada su obe ekipe pobedile jedna drugu u gostima. Predvođen trenerskim tandemom Zoran Petrović – Marko Spasić (pom.trener) “Pirot” je slavio u Jagodini sa pla koša pogotkom Vladislava Stanisavljevića Vlajsa u poslednjoj sekundi, dok su se gosti revanširali u Pirotu, da bi potom prvenstvo okončali na 1. mestu plasiravši se u Prvu ligu Srbije. Nakon dve sezone “Jagodina” se vratila u drugu ligu.

U prva dva kola su jagodinci ostvarili dve pobede a potom nanizali četiri poraza za redom. Kako je Pirot poražen u poslednja dva kola tako je utakmica između ova dva rivala u sredu dobila na važnosti jer je pobeda imperativ obema ekipama. Zato se u sportskoj hali Kej očekuje još jedna prava takmičarska utakmica, nadamo se i kvalitetna. Šteta što se igra u sredu, ali svakako već u najavi obećava izuzetnu košarkašku poslasticu za pirotsku publiku.

Zbog toga pozivamo pirotsku publiku da dođe u što većem broju i podrži ekipu trenera Marka Spasića do četvrte pobede u ovoj sezoni.


About the AuthorBack to Top ↑