vesti

Published on November 3rd, 2016 | by

0

Počinju takmičenja mlađih kategorija

Ovog vikenda počinju takmičenja mlađih kategorija. KK”Pirot” će nastupiti sa 9 mlađih selekcija, tri u Kvaliternoj ligi RKSIS/RKSJS, četiri u Prvenstvu regiona RKSIS i dve u minibasket takmičenju.

U prethodne dve nedelje ekipe mlađih kategorija su nekolicinom prijateljskih utakmica okončali pripreme pred početak takmičarske sezone. Juniori trenera Miloša Živkovića su dočekali “Niš” a potom gostovali sofijskom “Levskom”. Mlađi pioniri 1 trenera Pavla Aleksića su gostovali niškom “Trijumfu” dok su mlađi pioniri 2 trenera Milana Andonovića i Nemanje Đukića dočekali niški KK”Junior”. Na kraju je pred početak takmičenja mlađih kategorija naš proslavljeni trener Svetislav Pešić Kari posetio jedan juniorsko-kadetski trening i jednim svojevrsnim motivacionim obraćanjem mladim igračima zaželeo puno uspeha na treninzima i utakmicama u predstojećoj sezoni.

U reorganizovanom sistemu takmičenja u muškoj konkurenciji ove sezone je proširen sistem takmičenja MK u Srbiji uvođenjem novog takmičenja – Kvalitetne međuregionalne lige MK RKSIS/RKSJS koja se igra dvokružno u kategorijama juniora, kadeta i pionira, sa finalnim turnirima u maju 2017. Dosadašnji Prvi stepen takmičenja MK pretvoren je u Regionalnu ligu MK RKSIS koja se igra u kategorijima juniora, kadeta, pionira i mlađih pionira, gde klubovi imaju pravo da prijave više ekipa u svakoj kategoriji.

2-mk-levski-pirot-slika-u-tekstu

KK”Pirot” kroz kvalifikacije ostvario plasman u sve tri konkurencije, pa će Kvalitetnu međuregionalnu ligu MK RKSIS/RKSJS igrati JUNIORI, PIONIRI i KADETI. Ovo takmičenje počinje 05/06. XI 2016. U subotu PIONIRI dočekuju leskovački “Plej-of”, dok u nedelju KADETI dočekuju niški “Naisus”, dok JUNIORI igraju sa istim protivnikom ali u Nišu.

Rregionalnu ligu će igrati četiri selekcije: KADETI, PIONIRI i dve selekcije MLAĐIH PIONIRA. Prvenstvo regiona počinje 12/13. novembra 2016.

Minibasket takmičenje će se od ove sezone igrati po turnirsko-festivalskom sistemu. KK”Pirot” je prijavio dve selekcije a uskoro će se znati i kalendar minibasket takmičenja.

Raspored utakmica narednog vikenda:

Subota, 05.11.2016.:
11,30 h __Pirot (hala Kej)_PIONIRI_Kv.liga__(g.2002/2003)__PIROT – Play-off (Leskovac)
19,30 h __Pirot (hala Kej)_I TIM ______________________PIROT – ZLATIBOR (Čajetina)

Nedelja, 06.11.2016.:
14,oo h __Pirot (hala Kej)_____ KADETI__Kv.liga__(g.2000/2001)__PIROT – Naisus (Niš)
14,30 h __Niš (hala D.Radović)_JUNIORI__Kv.liga__(g.1998/1999)__ Naisus (Niš) – PIROT


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑