vesti

Published on October 10th, 2016 | by

0

Pioniri i kadeti KK”Pirot” se kvalifikovali u kvalitetnu ligu MK

U subotu i nеdelju, 08. i 09.10.2016. pioniri i kadeti KK”Pirot” su se pobedama u revanš utakmicama plasirali u Kvalitetnu ligu MK.

Pioniri su bili bolji od niškog “Nibaka” u gostima dok su kadeti kući pobedili vršnjake iz Zaječara.

Pioniri i kadeti KK”Pirot” su uspešno okončali kvalifikacije za plasman u Kvalitetnu ligu MK već nakon prve runde, poslavši protivnike u repasaž.

Najpre su drugu kvalifikacionu utakmicu odigrali PIONIRI KK”Pirot” protiv vršnjaka iz niškog “Nibaka” u gostima. Momci trenera Momčila Sandića i asistenta Milana Todorovića su imali težak zadatak da nadoknade minus od dva poena nakon prve utakmice odigrane u Pirotu. Već nakon prve utakmice je bilo jasno da su se susrele verovatno dve najbolje ekipe u regionu i da će detalji odlučiti pobednika, ma gde se utakmica igrala. Tako je i bilo jer su obe ekipe slavile u gostima. Ipak ukupni pobednik je zasluženo pirotska ekipa koja je u Nišu pobedila sa tri poena razlike. U uzbudljivoj utakmici koju samo košarka može da režira ukupni pobednik je dobijen u poslednjoj sekundi utakmice što samo po sebi sve govori o kakvom je dvomeču bilo reči. Pobedila je košarka svakako je su viđene dve odlične košakaške predstave.

PIONIRI, druga kv. utakmica za plasman u Kvalitetnu ligu, subota, 08.10.2016. hala OŠ”D.Radović”, Niš
OKK”NIBAK” : KK”PIROT” 81:84 (21:13 18:28 22:26 20:17)

“Pirot”: Vukašin Radenković 30, Ognjen Ignjatović 19, Vuk S. Vasić 18, Đorđe Kamenović 9, Danilo Veljić 6, Aleksa Radovanović 2, Atanasije Petronijević, Rodoljub Lola Pejčić, Vladimir Madić, Stefan Mitić, Miloš Stojanović. Trener: Momčilo Sandić / Milan Todorović

*
KADETI trenera Zorana Sotirovića su rutinskom pobedom i drugi put bili bolji od zaječarske “Mladosti”, ovoga puta još ubedljivije na sopstvenom terenu.

KADETI, druga kv. utakmica za plasman u Kvalitetnu ligu, nedelja, 09.10.2016. hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”MLADOST” 102:48 (27:14 26:15 32:11 17:08)

“Pirot”: Mihailo Madić 11, Dimitrije Đorđević 15, Bogdan Đorđević 21, Vuk V. Vasić 4, Rastislav Ignjatović, Vukašin Radenković 6, Lazar Nikolić 3, Matija Pančić, Mihajlo Čolić 7, Ognjen Ignjatović 7, Danilo Veljić 2, Uglješa Radulović 26. Trener: Zoran Sotirović / Mario Stefanović

slika

Pomenimo da su se juniori KK”Pirot” trenera Miloša Živkovića plasirali u Kvalitetnu ligu bez kvalifikacija te tako KK”Pirot” ima svog predstavnika u sve tri konkurencije. Kvalitetna liga MK, koja se igra na teritoriji Istočne i Južne Srbije, kreće 29. oktobra 2016. g.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑