vesti

Published on October 3rd, 2016 | by

Kadeti i Pioniri KK”Pirot” počeli kvalifikacije za kvalitetnu ligu MK

U subotu i nеdelju, 01. i 02.10.2016. kadeti i pioniri KK”Pirot” su sa polovičnim uspehom počeli kvalifikacije za plasman u Kvalitetnu ligu MK.

Kadeti su pobedili u zaječaru dok su pioniri u Pirotu poraženi od niškog “Nibaka” sa 2 koša razlike. Revanši su narednog vikenda.

Kadeti i pioniri KK”Pirot” su počeli kvalifikacije za plasman u Kvalitetnu ligu MK koja će se igrati na teritoriji Istočne i Južne Srbije uz učešće 10 klubova. Nakon dugo godina organizovano je kvalitetno takmičenje mlađih kategorija u konkurenciji juniora, kadeta i pionira u kome će se odigrati liga od 18 kola.

Najpre su prvu kvalifikacionu utakmicu odigrali PIONIRI KK”Pirot” protiv vršnjaka iz niškog “Nibaka”. Voljom žreba su se u prvoj kvalifikacionoj rundi (igra se kući i na gostovanju) sastale verovatno dve najbolje ekipe u regionu. A sama utakmica u Pirotu je to i potvrdila jer su učenici trenera Momčila Sandića (“Pirot”) i Milana Tubića (“Nibak”) odigrali jednu izuzetno kvalitetnu i rezultatski neizvesnu utakmicu do samog zvuka sirene za kraj kada je nedostajao ponovljeni snimak da bi se utvrdilo da li je koš pirotske ekipe za izjednačenje postignut pre isteka vremena. Koš nije priznat i “Nibak” zasluženo odlazi sa prednošću od dva koša pred revanš u Nišu. Da je “Pirot” pobedio bilo bi takođe zasluženo. Bilo kako bilo pobednika će odlučiti revanš u Nišu. Za utehu poražena ekipa će imati još jednu šansu da ostvari plasman (dvomeč sa “Đerdapom” iz Kladova).

PIONIRI, prva kv. utakmica za plasman u Kvalitetnu ligu, subota, 01.10.2016. hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”NIBAK” 79:81 (14:17 21:27 21:18 23:19)

“Pirot”: Vukašin Radenković 25, Ognjen Ignjatović 22, Danilo Veljić 14, Vuk S. Vasić 13, Đorđe Kamenović 5, Dimitrije Mladenović, Atanasije Petronijević, Andrija Andrejević, Aleksa Radovanović, Rodoljub Lola Pejčić, Vladimir Madić, Stefan Mitić . Trener: Momčilo Sandić / Milan Todorović

slika-u-tekstu-izmedju-pionira-i-kadeta

KADETI trenera Zorana Sotirovića su nakon neuspelog kvalifikacionog turnira za plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije pobedom u Zaječaru rezultatom 51:61 otvorili nove kvalifikacije, ovoga puta za plasman u Kvalitetnu ligu MK. Voljom žreba protivnik je bila trećeplasirana ekipa sa pomenutog turnira, ekipa “Mladosti” koju je “Pirot” pobedio po drugi put za nedelju dana, a moraće da se odigra i treća utakmica narednog vikenda. Pirotski kadeti su otputovali u Zaječar u oslabljenom sastavu zbog bolesti nekolicine igrača, ali su predvođeni raspoloženim Mihailom Madićem (30 koševa) uspeli da dođu do pobede i mirno sačekaju revanš u Pirotu.

KADETI, prva kv. utakmica za plasman u Kvalitetnu ligu, nedelja, 02.10.2016. hala, Zaječar
KK”MLADOST” : KK”PIROT” 51:61 (09:15 12:18 13:07 17:21)

“Pirot”: Mihailo Madić 29, Dimitrije Đorđević 4, Rastislav Ignjatović, Vuk V. Vasić 2, Vuk S. Vasić 4, Vukašin Radenković 6, Lazar Nikolić 7, Matija Pančić, Matija Stanojević, Ognjen Ignjatović 7, Danilo Veljić 2, Kosta Mladenović. Trener: Zoran Sotirović

Revanši u obe konkurencije se igraju narednog vikenda (kadeti u Pirotu, pioniri u Nišu).

Pomenimo da su se juniori KK”Pirot” trenera Miloša Živkovića plasirali u Kvalitetnu ligu bez kvalifikacija.


About the AuthorBack to Top ↑