vesti

Published on September 28th, 2016 | by

0

“Konstantin” pobedio “Pirot” u finalu memorijalnog turnira u Nišu

Niški “Konstantin” je u neizvesnoj završnici finala Memorijalnog košarkaškog turnira “Milan Milošević – Mica” pobedio “Pirot” rezultatom 88:83.

Utakmica je odigrana u nedelju, 25.09.2016. od 19,30 časova u hali OŠ”Duško Radović” u Nišu.

Odigran je osmi Memorijalni košarkaški turnir “Milan Milošević – Mica” u slavu bivšeg košarkaša Studenta, Winer Brokera, Pirota, Aleksinca i delegata na Prvoj srpskoj ligi, Komesara Letnje lige RKSIS i košarkaškog entuzijaste koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći 13 marta 2007. god. Ove godine su učestvovali: “Konstantin” Niš, “Pirot”, “Rtanj” Boljevac i “Niš”. Tim redosledom je i ostvaren konačan plasman ekipa na turniru.

sl-1-rasic

Finalna utakmica između “Konstantina” i “Pirota” odigrana je na visokom takmičarskom nivou tako da je niška publika imala prilike da vidi jednu odličnu i neizvesnu utakmicu punu naboja, snažnih duela i izvanrednih poteza na obe strane. Domaći “Konstantin” je za razliku od utakmice od pre par nedelja (kada je “Pirot” odneo pobedu) nastupio u punom, definisanom “rosteru” sa jasnom namerom da snažnom odbranom neutrališe napad pirotske ekipe. Ali na suprotnoj strani je “Pirot” igrao svoju igru, odgovorio istom snagom bez obzira što je niški prvoligaš fizički dominantnija ekipa, te tako utakmicu učinio neizvesnom do samog kraja. “Konstantin” je zasluženo pobedio ali to bi se sigurno moglo reći i da je pobeda pripala pirotskoj ekipi.

sl-2-tajm-out

KK”Pirot” je osvojio pehar za drugo mesto i još jedan dodatni za fer-plej. Pehar je tradicionalno primljen od Marte, ćerke pokojnog Milana Miloševića.

sl-3-kapiten

Uglavnom, finalna utakmica protiv “Konstantina” je pokazala da ekipa Marka Spasića diže formu u svakom pogledu. Svi igrači su se razigrali a kada im se pridruži povređeni Vladica Jovanović to će sve sigurno izgledati još bolje.

Turnir, nedelja, 25.09.2016. hala OŠ”Duško Radović”, Niš
OKK”KONSTANTIN” : KK”PIROT” 88:83 (26:20 20:24 19:18 23:21)

sl-4-pirot-i-konstantin

“Konstantin”: Anđelković 6, Gaćinović, Đei, Ovralinović 7, Gudžić 22, Stojanović, Stefanović 19, Mladenović 2, Šušić 10, Živković 2, Bogavac 20, Stanković. Trener: Predrag Jaćimović

“Pirot”: Nikola Ristić 6, Nikola Đonlić 6, Dimitrije Đorđević, Dušan Filipović 9, Bojan Jovanović 3, Lazar Rašić 25, Ivan Pendić 11, Borko Đorđević 8, Dušan Manojlović, Martin Matović 4, Miodrag Stojanović 9. Trener: Marko Spasić / Zoran Sotirović

sl-5-selfi

Sudije: Stošić (Niš), Zdravković (Niš).


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑