vesti

Published on August 18th, 2016 | by

U ponedeljak 22.08.2016. počinju pripreme KK Pirot

U ponedeljak, 22. avgusta 2016. u 18,30 časova u spotrskoj hali Kej košarkaši Pirota počinju pripreme za prvenstvo Druge lige Srbije.

Nakon odlaska trenera Mihajla Mitića iz kluba nova uprava je nakon održane Skupštine na mesto trenera prvog tima imenovala Marka Spasića, dok će se sportskim pitanjima baviti novi direktor Dušan Dimitrijević.

Marko Spasić (1982.g.) je na mesto trenera I tima KK”Pirot” nasledio trenera Mihajla Mitića nakon isteka njegovog ugovora i odlaska u inostranstvo. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja i diplomirani trener košarke sa crvenom licencom. Za prvi tim KK”Pirot” je odigrao osam sezona, zaključno sa sezonom 2007/2008. Još za vreme igračkih dana, od 2004. godine, zakoračio je trenerskim putem tako da do današnjeg dana, pored rada u prvom timu, bez prekida vodi razne selekcije i na dobrom je putu da možda u perspektivi nasledi Zorana Sotirovića, trenera u KK”Pirot” sa najdužim stažom. Marko je već godinama i trener-selektor na regionalnim i saveznim treninzima RKSIS, a od pre par sezona i trener-asistent na prestižnom kampu RTC Kragujevac. U radu sa prvim timom Marko Spasić iza sebe ima tri ipo sezone kao pomoćni trener, najpre Vladimiru Jovanoviću u Prvoj srpskoj a potom Zoranu Petroviću u Drugoj ligi Srbije. Kao prvi trener vodio je KK”Pirot” i “Dimitrovgrad” po dve sezone u Prvoj srpskoj ligi a neredna sezona u Drugoj ligi Srbije biće mu debitantska na poziciji prvog trenera.

Novi direktor KK”Pirot” je Dušan Dimitrijević (1984.g.), bivši košarkaš, diplomirani ekonomista, zaposlenog u gradskoj upravi, koji će se u narednom periodu baviti sportskim pitanjima.

Dusan Dimitrijevic

Prozivku ekipe obaviće Marko Spasić u ponedeljak, 22. avgusta 2015. u 18,30 časova u sportskoj hali “Kej” čime će početi uvodne pripreme. O igračkom kadru je sticajem okolnosti rano govoriti jer će se u narednom periodu definisati konačni dogovori sa svim potencijalnim igračima i formirati sastav tima za sezonu 2016 / 2017. Prvenstvo Druge lige Srbije počinje 01. oktobra 2016.g.

KK”Pirot” se zahvaljuje treneru Mihajlu Mitiću na dosadašnjem radu kojim je u prethodne dve sezone podigao lestvicu uspeha našeg kluba na visok nivo i želi mu puno uspeha na novom trenerskom poslu.

Uz dobrodošlicu Marku Spasiću i Dušanu Dimitrijeviću želimo puno uspeha u predstojećoj sezoni!


About the AuthorBack to Top ↑