Juniori

Published on April 26th, 2016 | by

Juniori KK”Pirot” pobedili “Polet” u Pirotu

Juniorska ekipa KK”Pirot” je odigrala poslednja tri kola PLAY-OUT grupe RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE ostvarivši dve pobede i uslovni opstanak u JLS.

6. kolo

Juniorska ekipa KK”Pirot” je u utorak, 19.04.2016. u 6. kolu PLAY-OUT grupe RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE pobedila KK”Polet” Ratina u Pirotu rezultatom 76:72. Juniori KK”Pirot” su ostvarili drugu pobedu u PLAY-OUT grupi RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE i to ponovo nad ekipom “Poleta” iz Ratine. Momcima trenera Vladimira Jovanovića očigledno leže ekipe iz Kraljeva mada je dominantan utisak da su pirotski juniori podigli nivo igre i iz utakmicu u utakmicu igraju sve bolje. Iako u nepotpunom sastavu na utakmici protiv “Poleta” zaigrali su odvažno i borbeno, Luka Vasić je bio nezaustavljiv a dobra odbrana, pametno odigrana završnica i duga trojka Marka Milosavljevića u poslednjem minutu utakmice rezultirali su prvom pobedom na domaćem terenu.

Trener KK”Pirot” Vladimir Jovanović: “Zahvalio bih se protivniku na korektnoj igri. Mi smo i tamo odigrali jednu pravu sportsku utakmicu i milina je igrati takmičarske utakmice između ekipa koje imaju sportsko vaspitanje. “Polet” je jedna od jačih ekipa u “PLAY-OUT” grupi i čestitam im na postignutim rezultatima a mojim momcima na uloženom trudu pogotovo u odbrani i najzad na materijalizaciji onoga što su radili na treninzima. Od Nove Godine igramo sve bolje i danas nam se to vratilo pobedom”.

1 U tekstu na prvu utakmicu - Ivor

Igrač KK”Pirot” Ivor Tanović: “Čestitke suparničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Mislim da je danas pobednika odlučila veća želja. Na kraju smo uspeli da iskontrolišemo taj njihov skok u napadu. Žao mi je što nisam uspeo da iskontrolišem te neke moje faulove i pomognem mojoj ekipi malo više. Na kraju je sve lepo ispalo, drago mi je da smo pobedili.”

6. kolo PLAY-OUT JLS, utorak, 19.04.2016.. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”POLET” 76:72 (22:18 17:21 23:20 14:13)

“Pirot”: Mihailo Madić, Dimitrije Đorđević 10, Vladimir Stefanović, Luka Vasić 35, Uglješa Radulović 2, Bogdan Đorđević, Dušan Manojlović 13, Ivor Tanović 7, Jovan Radenković, Marko Milosavljević 9, Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović

“Polet”: M. Rakić 4, P. Savić 5, M. Lović, A. Bojović 8, V. Đekić 24, Z. Premović 12, N. Kostić 10, S. Čolović 9, R. Tomašević. Trener: Marko Dimitrijević

Sudije: Slavimir Stošović, Igor Đorđević. Delegat: Milovan Vulović (svi Niš)

7. kolo

Juniorska ekipa KK”Pirot” je u četvrtak, 21.04.2016. u 7. kolu PLAY-OUT grupe RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE izgubila od KK”Mladost” u Čačku rezultatom 69:68.

2 U tekstu na drugu utakmicu - Luka

Juniorska ekipa KK”Pirot” trenera Vladimira Jovanovića je u Čačku odigrala svoju najbolju utakmicu u sezoni ali ipak nije uspela da pobedi jer je primila koš par sekundi pre kraja utakmice. I to je košarka, takav je sport. Iza svega ostaje častan poraz, žal za propuštenom pobedom i vredne pouke koje poraženoj ekipi mogu biti dragocene ako se prihvate na pravi način. Sve čestitke juniorskoj ekipi “Pirota”!

7. kolo PLAY-OUT JLS, četvrtak, 21.04.2016.. Hala Mladosti, Čačak
KK”MLADOST” : KK”PIROT” 69:68 (14:14 16:21 21:15 18:18)

“Mladost”: Radulović 16, Radovanović 4, P. Simović, Majstorović, Stefanović 4, Domanović 4, Šušić 4, R. Simović 6, Stojanović 11, Čolović 8, Mitrović, Ćalović 12.

“Pirot”: Dimitrije Đorđević 13, Vladimir Stefanović, Luka Vasić 18, Uglješa Radulović 2, Bogdan Đorđević, Dušan Manojlović 8, Ivor Tanović 9, Jovan Radenković 8, Marko Milosavljević 10, Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović

Sudije: Vojkan Živković, Filip Arsić. Delegat: Zoran Živković (svi Čačak)

8. kolo

Juniorska ekipa KK”Pirot” je u ponedeljak, 25.04.2016. u poslednjem, 8. kolu PLAY-OUT grupe RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE pobedila KK”Kadet” iz Novog Sada u Pirotu rezultatom 76:54. Od prvog minuta do samog kraja utakmice momci trenera Vladimira Jovanovića su nametnuli jak ritam igre, potkrepili ga fanatičnom borbenošću i predvođeni Lukom Vasićem sa “duble-double” učinkom ubedljivo pobedili direktnog rivala u borbi za opstankom u JLS. Prava timska igra i potvrda sve boljih igara rezultirala je zasluženom pobedom i lepim oproštajem od takmičenja u ligi koja se dve decenije nije igrala u Pirotu.

4 U tekstu na kraju teksta - Vakac

Trener KK”Pirot” Vladimir Jovanović: Na kraju moram da podvučem da je pravo bogatstvo što smo igrali ovu ligu. Igrali smo sa najboljima i vrlo sam ponosan na ekipu u kojoj su nam šest igrača kadetskog uzrasta. Oni su napredovali kroz utakmice ali i kroz jake i kontinuirane treninge, što se pokazalo a samom kraju prvenstva kada smo možda i najbolje tri utakmice odigrali u samo sedam dana. Radujem se i zbog toga što nismo imali povreda a i to je dobrim delom posledica dobrih treninga. Ovo je perspektivna generacija i nadam se da smo ovom pobedom obezbedili pravo da igramo kvalifikacije za narednu sezonu.

Igrač KK”Pirot” Luka Vasić: Ova pobeda je pečat na dobru sezonu. Od utakmice sa “Mega Leksom” smo igrali sve bolje i bolje, u Čačku smo izgubili u poslednjoj sekundi a ova pobeda je zaslužena nagrada na kraju za sve što smo uradili tokom sezone.

3 U tekstu na treću utakmicu - Dika

Igrač KK”Pirot” Dimitrije Đorđević: Hteo bih da pohvalim moje saigrače, bili su odlični. Završetak lige smo odigrali odlično i drago mi je da smo sezonu završili pobedom.

Službeni predstavnik KK”Kadet” Slobodan Kalinić: Čestitam ekipi “Pirota” na pobedi i fer i korektnoj igri. Bili su bolji od nas u svim segmentima igre i zasluženo su pobedili. Mi nismo došli kompletni ali to nije opravdanje za lošu igru. Možda za rezultat ali ne i način kako smo igrali. Nama ostaje da naporno radimo a ekipi “Pirota” želim sve najbolje.

Igrač KK”Kadet” Nikola Simić: Svaka čast protivničkoj ekipi na želji i borbi. Bili su bolji a mi nismo iskoristili svoje šanse i čestitam im na pobedi.

8. kolo PLAY-OUT JLS, ponedeljak, 25.04.2016.. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”POLET” 76:54 (17:10 20:11 16:23 23:10)

5 U tekstu na kraju teksta

“Pirot”: Mihailo Madić, Dimitrije Đorđević 12, Vladimir Stefanović, Luka Vasić 32, Uglješa Radulović 8, Bogdan Đorđević, Dušan Manojlović 8, Ivor Tanović 6, Jovan Radenković 4, Marko Milosavljević 6, Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović

“Kadet”: M. Mileusnić, N. Pejić 2, M. Kvrgić, N. Simić 19, M. Ivančević 8, P. Popović 5, N. Dragović 2, S. Bursać 12, B. Pojić 6, L. Lozo.

Sudije: Dušan Stamenković, Bogdan Petković. Delegat: Zoran Stevanić (svi Niš)


About the AuthorBack to Top ↑