Izveštaj

Published on April 18th, 2016 | by

U poslednjem kolu “Pirot” izgubio od “Plane” u Pirotu

KK”Pirot” je u petak, 15.04.2016. u poslednjem kolu takmičarske sezone 2015/2016 na domaćem terenu izgubio od KK”Plana Hardex” iz Velike Plane rezultatom 68:79.

Više od trideset i pet minuta malobrojni gledaoci u hali Kej su gledali izjednačenu i rezultatski neizvesnu utakmicu, da bi u samom finišu, kada je bilo najvažnije, presahla energija pirotske ekipe što su gosti umeli da iskoriste i pobede. Pokušao je trener Mihajlo Mitić da pokrene svoju ekipu ali pomoći nije bilo, kraj prvenstva je odavno bio u glavama igrača pirotske ekipe. “Plana” je ovom pobedom ostvarila ono što je “Pirotu” uspelo prošle sezone – osvijili su 3. mesto sa MVP-jem lige Mihailom Todorovićem i prvim asistentom Sanelom Mukanovićem u svojim redovima (14 asistencija na ovoj utakmici).

Slika za u tekst (1)

Zašto je ekipa “Pirota” izgubila energiju, snagu i takmičarski duh još nakon pobede nad “Sremom” i skorom 12:8 ostaće za analizu po završetku ove takmičarske sezone. Činjenica je da je u poslednjih šest kola pobeđen samo Proleter. Takmičarski cilj kluba je ostvaren ali je evidentno i da je u drugom delu pirotska ekipa izgubila dobru atmosferu, potom igru a na kraju i gledaoce. Da paradoks bude veći pirotska ekipa je tokom sezone pokazala da može da pobedi i najbolje ekipe ali i da ne igra sa dobrim pristupom tzv. male utakmice.

Sve u svemu KK”Pirot” je osvojio 8. mesto na tabeli i time odbranio status stabilne drugoligaške ekipe. Ostvaren je i primarni cilj kluba u sezoni kada je 5 ekipa ispalo iz lige. Igrač “Pirota” Dušan Filipović je ponovo najbolji trojkaš lige a Nikola Raičević treći asistent. Ostali statistički podaci se sigurno neće pamtiti. Bilo je tokom sezone problema svake vrste ali je takmičarski duh ekipe ipak ostao ispod igračkih vrednosti igrača. A bez toga više od postignutog realno nije moglo da se ostvari.

Trener “Pirota” Mihajlo Mitić: “Kao što cele sezone nismo imali atmosferu u ekipi kao prošle tako smo i na ovoj utakmici pokazali da ne umemo da pobedimo sami sebe i da ne igramo sa energijom kakva nas je nekad krasila. Bilo je problema razne vrste ali je na kraju ipak ostvaren cilj kluba.”

Igrač “Plane” Sanel Mukanović”: Odigrali smo utakmicu bez takmičarske važnosti jer i pre ovog kola su obe ekipe možda ispunile svoje ciljeve. Mi smo jurili to drugo mesto ali zbog malog rostera i nekih povreda nismo uspeli. Ipak moramo da budemo u suštini zadovoljni ovim što smo postigli a ključ toga je bila dobra atmosfera u ekipi.”

22.kolo 2.MLS, subota, 19.03.2016. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”PLANA” 68:79 (25:25 19:19 12:10 12:25)

“Pirot”: Luka Vasić 2, Nikola Spasov, Nikola Raičević 2 (2 as, 5 sk), Dušan Filipović 11 (3/9 za tri, 2. os.l, 6 sk, indeks 11), Filip Luković 8 (2/5 za tri, 2. as), Mihailo Madić, Lazar Rašić 13 (4/4 sl.bac, 4. as, 5 sk, indeks 13), Ivan Pendić 13 (60% šut iz igre, 3 sk, 4 f.na, indeks 13), Dimitrije Đorđević, Nikola Dragaš 6 (60% šut iz igre, 7.sk), Matija Mladenović, Miodrag Stojanović 13 (56% šut iz igre, 2. as, 2 sk, indeks 13). Trener: Mihajlo Mitić

“Plana”: Đ. Ćirić 5, M. Todorović 19, F. Govedarević, D. Pavlović 5, M. Ilić, S. Stefanović 20, S. Mukanović 8, N. Ilić 4, S. Andrejević 7, D. Marić, B. Popović 11. Tr: Zoran Milovanović

Sudije: Miljan Nešić (Leskovac), Danilo Milosavljević (Prokuplje) Danilo Ljubić (Niš).
Delegat: Zoran Stevanić (Niš)


About the AuthorBack to Top ↑