Izveštaj

Published on April 3rd, 2016 | by

KK”Pirot” pobedio “Proleter” u Pirotu

KK”Pirot” je u petak, 01.04.2016. na domaćem terenu pobedio zrenjaninski “Proleter” rezultatom 76:69 za trinaestu pobedu i mirni završetak sezone.

KK”Pirot” je pobedio ekipu zrenjaninskog “Proletera” odigravši jednu pravu takmičarsku utakmicu na kojoj je pobeda bila imperativ. Po pravilu je u takvoj situaciji teško odigrati onako kako se planira, ali je pirotska ekipa na utakmici imala dobar pristup igri, dovoljno želje, borbenosti i energije tako da je zasluženo ostvarila vrednu pobedu kojom su odagnate sve teorijske računice o opstanku. Naravno da je pri tom bilo puno grešaka, od neiskorišćenih zicera do niza izgubljenih lopti, ali je koncentracija pirotskih igrača bila na visokom nivou na smom kraju, onda kada se utakmica lomila. Zrenjaninci su igrali rasterećeno i na pobedu kako i priliči tako renomiranom klubu. U prvom poluvremenu su insistirali na šutevima za tri poena, pošteno se ispromašivali, da bi odličnim učinkom pod košem održavali rezultatski priključak. Ipak, nisu uspeli da ugroze pobedu borbenoj pirotskoj ekipi koja je u nekoliko navrata podizala razliku, posledni put u pretposlednjem minutu utakmice na dvocifrenu, što je zrenjanincima bilo nedostižno.

Čestitke ekipi “Pirota” na timski ostvarenoj pobedi za koju je svako od igrača dao vredan doprinos, kao i igračima “Proletera” na fer i sportskoj borbi! Šteta što je na ovoj utakmici publika bila malobrojna.

Trener “Pirota” Mihajlo Mitić: Čestitam “Proleteru”, ekipi koja stvarno dobro igra ove sezone. Mi smo nakon skora 12:8 ušli komforno u nastavak sezone i izgubili tri utakmice za redom, što je opomena i za igrače i za mene da opuštanja nema dok se ne odigra poslednje kolo. Ovu utakmicu smo trebali da rešimo već nakon dve četvrtine da smo neke situacije na terenu rešili mnogo zrelije, što je takođe stvar koncentracije, na čemu takođe treba da se radi. Žao mi je što je publia bila malobrojna zbog ovog iznuđenog termina i nadam se da će hala biti puna u poslednjem kolu protiv “Plane” za dve nedelje.

Trener “Proletera” Zoran Bajin: “Pirot” je pobedio pošteno, nema priče o tome. Mi nismo zadovoljni zbog nekih kartastrofalnih odluka sudija što ne umanjuje zasluženu pobedu “Pirota”. Mi smo dali sve od sebe ali nama Lalić već četiri nedelja ne trenira, neki nisu došli zbog posla tako da su igrali i neki mlađi igrači. Sve u svemu mislim da je ovo bila jedna dobra košarkaška predstava a ekipi “Pirota” želim puno uspeha.

24.kolo 2.MLS, petak, 01.04.2016. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”PROLETER NAFTAGAS” 76:69 (25:18 10:13 23:18 18:20)

“Pirot”: Nikola Spasov (2. os.l), Nikola Raičević 17 (70% šut iz igre, 7 as, 3. os.l, 5 sk, 4 f.na, indeks 27), Dušan Filipović 24 (8/8 sl.bac, 4. tr, 2. as, 3 sk, 6 f.na, indeks 19), Filip Luković 4 (2 as, 4 sk, 4.f.na), Jovan Radenković, Lazar Rašić 17 (2. as, 4 os.l, 5 sk, 3 f.na, indeks 14), Ivan Pendić 4 (6 sk), Marko Milosavljević, Nikola Dragaš 6 (4 os.l, 4 sk), Matija Mladenović 2, Miodrag Stojanović 6 (2/2 za tri). Trener: Mihajlo Mitić

“Proleter”: S. Lalić 5, N. Šućov 12, N. Subotić 4, V. Vico, V. Vukanović, M. Martinović 10, M. Rajanović 5, P. Nikolić 11, F. Vukosavljević 18, A. Filipović, Đ. Božović 4. Tr: Zoran Bajin

Sudije: Ivan Nedeljković (Niš), Nikola Radosavljević (Kragujevac), Miljan Nešić (Leskovac).
Delegat: Miroslav Radojković (Niš)

U narednom 25. kolu kolu KK”Piror” gostuje novosadskoj “Vojvodini”.


About the AuthorBack to Top ↑