Izveštaj

Published on February 7th, 2016 | by

KK”Pirot” pobedio aleksinački “Napredak” i u Pirotu

KK”Pirot” je u subotu, 06.02.2016. na domaćem terenu pobedio aleksinački “Napredak” rezultatom 59:54 za devetu pobedu u predhodnih 16 kola.

Odavno u Pirotu nije viđena utakmica na mali broj koševa. Ali obzirom na važnost bodova za obe ekipe ovakav skor nije iznenađujući. Važnost utakmice sputala je napadačke kapacitete obe ekipe tako da su i jedni i drugi morali da traže druge načine do pobede. U prvom poluvremenu gosti su nadskakali domaću ekipu, pogotovo u napadu, tako da je i rezultat bio prevagnut na njihovu stranu. Ipak, ekipa Pirota je strpljivom igrom popravila utisak u drugom delu utakmice i sa minimalnom prenošću ušla u završnicu. I kako to obično biva ključne poene za pobedu “Pirota” dao je aleksinčanin Nikola Raičević. Najpre je pokupio svoj promašaj i pogodio za dva poena a potom u ključnom napadu dalekometnom trojkom preko ruke navišeg igrača potvrdio pobedu domaće ekipe.

Pirot-Napredak 2

U hali Kej ovoga puta nije viđena lepa utakmica, ali je viđena prava takmičarska kada je bilo jedino važno osvojiti bodove. Iako je šut bio ispod standarda obeju ekipa, pogotovo za tri poena, nije nedostajalo borbe i neizvesnosti i zbog toga treba čestitati igračima na terenu. Odličnu igru u odbrani pirotske ekipe demonstrirao je Nikola Dragaš, koji je postao pravi oslonac ekipe pod košem. Videli smo Luku Vasića kao startera koji je čuvao iskusnog Trailovića i lepo iskoristio svoju minutažu. Sve u svemu “Pirot” je zasluženo pobedio “Napredak” istom razlikom kao i u Aleksincu, osiguravši sebi mirniji nastavak takmičenja.

Trener “Pirota” Mihajlo Mitić: “Ova utakmica je bila jako bitna i za nas i za njih, bilo je tenzije pre i tokom meča kod igrača, kao i nervoze tako da je odigrana utakmica sa malo koševa. Bitno je da smo pobedili a sada treba da izanaliziramo ovu utakmicu da vidimo šta treba da se popravi pogotovo u napadu. Kod Napretka se vidi rad trenera Đokića koji je došao pre nekoliko kola. Igraju principijelnu košarku gde se zna šta koji igrač radi. Ovo je za nas veoma važna pobeda”.

Igrač KK”Pirot” Nikola Raičević: “Znali smo da nas čeka teška utakmica. Prvo poluvreme smo odigrali veoma nervozno. Na kraju smo dobili utakmicu na neko naše iskustvo”.

Pirot-Napredak 3

Igrač KK”Pirot” Nikola Dragaš: “Teška utakmica na mali broj poena. U napadu ništa nije funkcionisalo ali nas je na kraju pogledala malo i sreća, pobedili smo a ekipi Aleksinca sve čestitke”.

16.kolo 2.MLS, subota, 06.02.2016. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”SLOBODA” 59:54 (15:15 12:16 16:10 16:13)

“Pirot”: Luka Vasić 7 (100% šut iz igre, 2.os.l, 3 sk, indeks 10), Nikola Spasov, Nikola Raičević 16 (2 as), Dušan Filipović 10 (1 tr, 4.os.l, 7 sk,), Filip Luković 3 (3 as, 4 sk, 5 f.na), Dimitrije Đorđević, Lazar Rašić 10 (3 sk, 8 f.na, indeks 15), Ivan Pendić, Marko Milosavljević, Nikola Dragaš 10 (80% šut iz igre, 8.sk, 3 f.na, indeks 15), Matija Mladenović 3 (4 sk), Miodrag Stojanović. Trener: Mihajlo Mitić

“Napredak”: A. Jovanović 4, N. Pavlović 23, J. Anđelković, M. Uzelac 3, A. Miladinović 16, R. Mojsilović, S. Stanisavljević 2, O. Milenković, A. Ilić 4, U. Stevanović, M. Trailović 2. Trener: Boško Đokić

Sudije: Ivan Nedeljković (Niš), Petar Pešić (Leskovac), Dušan Stamenković (Niš).
Delegat: Miroslav Radojković (Niš)

U narednom, 17. kolu KK”Piror” gostuje poslednjeplasiranom “Nišu”.


About the Author



Back to Top ↑