vesti

Published on February 4th, 2016 | by

Pirot dočekuje aleksinački “Napredak”

U subotu, 06. februara 2016. od 19 časova u hali Kej u 16. kolu Druge muške lige Srbije KK”Pirot” dočekuje aleksinački “Napredak”.

U isto vreme i istom kolu na istom mestu kao i prošle godine dva stara rivala iz regiona Košarkaškog saveza istočne Srbije će se boriti za važne bodove. Za razliku od predhodnih sezona KK”Pirot” brani “brejk” sa gostovanja u Aleksincu u 4. kolu, što je retkost jer su oba rivala po pravilu pobeđivala na sopstvenom bunjištu. Ono što će ekipi trenera Mihajla Mitića predstavljati dodatni problem je to što se aleksinačka ekipa značajno pojačala jer ih sa klupe predvodi eminentni košarkaški stručnjak Boško Đokić, osvajač Jadranske lige i Kupa Radivoja Koraća, trenera brojnih ekipa koji je samim svojim prisustvom na trenerskoj klupi podigao rejting same Druge lige Srbije. Doduše, u ekipi nema više godinama najboljeg igrača aleksinačke ekipe Dragoljuba Šikmana, pogotovo neugodnog protiv “Pirota”.

Aleksinački “Napredak” je jedini klub u kome je od 1976. do 1979. godine, pored svog matičnog kluba, igrao legendarni pirotski strelac Mile Jovanović Širac. Naravno da je i tamo bio najbolji strelac ostavivši dubok trag u analima aleksinačke košarke. Njegovim putem je prošao i sin Dragan koji je u Aleksincu igrao u sezoni 1997/1998. Nasuprot tome doskorašnja uzdanica aleksinčana Nikola Raičević je od prošle sezone plej Košarkaškog kluba “Pirot”. Uostalom i bez svega ostalog kada “Pirot” i “Napredak” igraju utakmice su uvek bile izuzetno sadržajne i više nego uzbudljive.

Na ekipi trenera Mihajla Mitića je da pokaže svoje pravo lice i pobedi onda kada je važno. A na publici da uživa gledajući pravu rakmičarsku utakmicu.

Mnogo je razloga da hala Kej u subotu bude puna. Zato pozivamo sve simpatitere kluba da dođu u subotu u 19 časova i podrže KK”Pirot” na najbolji način.

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com


About the AuthorBack to Top ↑