Izveštaj

Published on November 9th, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio “Zlatibor” u Pirotu

KK”Pirot” je u petak, 06.11.2015. na domaćem terenu pobedio KK”Zlatibor” iz Čajetine rezultatom 80:70 za četvrtu pobedu za redom.

“Pirot” je odlično otvorio utakmicu, od samog starta preuzeo kontrolu utakmice i sigurnom igrom došao do četvrte pobede u nizu. Rano stečeno visoko vođstvo domaće ekipe nije potopilo sve nade gostiju, pokušavali su da se rezultatski vrate ali su momci trenera Mihajla Mitića umeli da odgovore na pravi način i sigurnom odbranom i nadahnutim napadima održe bezbednu razliku od 20-ak koševa razlike. U poslednjih 5 minuta domaća ekipa se malo opustila dok su se gosti predvođeni Đokićem raspucali i smanjili razliku na samo 10 koševa.

U domaćoj ekipi su svi igrači imali svojih pet minuta tako da se može reći da se do pobede stiglo odličnom timskom igrom. U ekipi “Zlatibora” najbolji su bili Đokić, Marić i Mićević ali je to bilo nedovoljno da ekipa trenera – igrača Mladena Šekularca ozbiljnije ugrozi ekipu “Pirota”.

2 Pirot-Zlatibor, 6.kolo

Trener “Pirota” Mihajlo Mitić: “Mi smo odigrali možda i najbolju prvu i terću četvrtinu do sada. Odigrali smo dobro u odbrani bez obzira što je kod igrača postojao veliki respekt prema pojedinim igračima “Zlatibora”, počev od Šekularca, preko Vasića i Mićevića do pleja Đokića. Generalno mi treba da igramo dobru odbranu i da više trčimo i onda će i na sledećim utakmicama sve biti onako kako treba”.

Igrač “Pirota” Nemanja Nenadić: “Mi smo ušli u pobednički niz. Ja sam ušao pomalo nervozno u meč ali je sve bilo kako treba kada je bilo najvažnije. Mi treba da nastavimo da igramo motivisano i nadam se da će nam publika i na sledećim utakmicama pomoći u tome. Čestitam “Zlatiboru” ne fer i korektnoj borbi i želim im uspešan nastavak sezone”.

6.kolo 2.MLS, petak, 06.11.2015. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”ZLATIBOR” 80:70 (28:12 14:16 19:14 19:28)

“Pirot”: Vuk Miladinović, Nikola Raičević 13 (3 TR, 8 as, 4 sk, indeks 13), Dušan Filipović 16 (4 tr, 2 as, 3. os.l, 4 sk, indeks 19), Filip Luković 3, Nemanja Nenadić 14, Lazar Rašić 14 (3 as, 8 sk, 6 f.na, indeks 20), Ivan Pendić 7, Nikola Dragaš 5 (3. os.l, 6 sk), Matija Mladenović 2 (3 os.l), Miodrag Stojanović 6 (5 sk). Trener: Mihajlo Mitić

“Zlatibor”: I. Tmušić, N. Đuričić, S. Radović, A. Numanović 4, N. Vasić 7, M. Petronijević 3, V. Majstorović, R. Smolović 1, P. Marić 16, N. Mićević 17, D. Đokić 20, M. Šekularac 2. Tr: Mladen Šekularac

Sudije: Nedeljković (Niš), Nikolić (Leskovac), Milosavljević (Prokuplje).
Delegat: Miroslav Radojković (Niš)

U narednom kolu KK”Piror” gostuje “Sremu” u Sremskoj Mitrovici, verovatno u subotu, 14.11.2015. od 18 časova.


About the AuthorBack to Top ↑