Izveštaj

Published on November 5th, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio “BEKO” u gostima

KK”Pirot” je u nedelju, 01.11.2015. ostvario treću pobedu za redom u novoj takmičarskoj sezoni u Drugoj ligi Srbije. Pobeđen je beogradski KK”BEKO” u Padinskoj Skeli rezultatom 70:78.

KK”Pirot” je uprkos mnogobrojnim problemima povratio dobar takmičarski ritam i ostvario treću pobedu za redom (drugu u gostima). Nekolicina navijača pirotske ekipe, na čelu sa predsednikom kluba Svilarovim, zadovoljno je napustila lepu halu u Padinskoj Skeli, jer je pored pobede videla da je forma ekipe u blagom usponu. Sigurno je da će ova važna pobeda doprineti da se pirotska ekipa mirnije priprema za nastavak sezone.

Utakmicu protiv beogradskog “BEKA” (za koji igra Kosanović, doskorašnji igrač “Pirota”) je ekipa trenera Mihajla Mitića dobro otvorila, potom izdržala nalet domaće ekipe do kraja prve četvrtine da bi potom preuzela kontrolu igre sve do samog kraja utakmice. Rezultat je sve vreme bio u proseku od 7 do 9 koševa u plusu, ali do kraja niti je “Pirot” uspeo da se odlepi niti domaća ekipa da uđe u egal. U par navrata su se domaćini približili da bi pirotska ekipa ekspresno reagovala i podigla rezultatski skor.

1 BEKO-Pirot, 5.kolo

Sve u svemu, u skladu sa novim sastavom ekipe prikazana je zrela igra i ostvarena zaslužena pobeda. Zablistao je Nemanja Nenadić, kada je bilo važno odlični su bili Rašić, Filipović i Raičević a Miodrag Stojanović je nastavio sa izvanrednim procentima šuta iz igre. Dobro ga je pratio i borbeni Matija Mladenović. Može se reći da je i debi Filipa Lukovića, koji je u vanrednom prelaznom roku prešao iz KK”Niš”, bio uspešan. Uz pravi pristup igri i utakmici pokazao je da će ekipa “Pirota” sa njime dobiti dodatnu energiju za jaču igru u oba smera, upravo ono što je falilo na predhodnim utakmicama.

Novina u pirotskoj ekipi je što je nakon sporazumnog raskida saradnje sa Nemanjom Petrovićem ekipu napustio i centar Borko Đorđević. Prevagnuli su njegovi lični razlozi da svoje željene minute u igri potraži u košijskom “Dimitrovgradu” tako da će ekipa “Pirota” u nastavku prvenstva igrati bez njega.

5.kolo 2.MLS, nedelja, 01.11.2015. hala sportova, Padinska Skela
KK”BEKO” : KK”PIROT” 70:78 (21:20 12:21 19:13 18:24)

“BEKO”: Zurnić 12, Tomović 11, Kilijan, Krstić 4, Tomić 2, Langurić 8, Jevtić, Stratakis, Kojić 3, Bojović 2, Kosanović 6, Drekalović 22. Trener: Vasilije Budimić

“Pirot”: Luka Vasić, Vuk Miladinović, Nikola Raičević 4 (4/5 za dva, 2. as), Dušan Filipović 11 (2/2 sl.bac, 3/4 trojke, 80% šut, 4 sk., 5 f.na, indeks 17), Filip Luković 7 (4 as), Nemanja Nenadić 17 (2. as, 2. os.l, 7 sk, 10 f.na, indeks 26), Lazar Rašić 16 (4 as, 5.sk, indeks 15), Ivan Pendić 6, Nikola Dragaš 6 (2/2 sl.bac, 2/2 za dva) Matija Mladenović 5 (6.sk), Miodrag Stojanović 7 (75% šut iz igre). Trener: Mihajlo Mitić

Sudije: Petar Jovašević (Čačak), Lazar Tadić (Užice), Vuk Petronijević (Kragujevac).
Delegat: Boris Husović (Beograd)

U narednom, 6.kolu KK”Pirot” dočekuje “Zlatibor” iz Čajetine, novog člana Druge lige Srbije. Utakmiica se igra ovoga puta u PETAK, 06.11.2015. od 18 časova.


About the AuthorBack to Top ↑