Juniori

Published on October 20th, 2015 | by

Juniori KK”Pirot” se plasirali u Juniorsku ligu Srbije

Juniori KK”Pirot” su kroz kvalifikacije ostvarili plasman u Juniorsku ligu Srbije. Danas je već obavljen žreb a prvenstvo startuje već u nedelju, 25.10.2015. kada KK”Pirot” dočekuje čačanski “Borac”.

Novoformirana ekipa juniora trenera Vladimira Jovanovića je kroz kvalifikacije izborila plasman u najprestižnije juniorsko takmičenje u državi – JUNIORSKU LIGU SRBIJE. Na prvom koraku je pirotska ekipa sagorela od prevelike želje i ubedljivo poražena od niškog “Nibaka”. Ipak, reklo bi se težim putem, naši juniori su prošli dalje nakon turnira u Kragujevcu, na kome su se od tri ekipe plasmanu nadale dve. Juniori “Pirota” su prvog dana turnira pobedili “Mladost” iz Smederevske Palanke rezultatom 66:59, da bi drugog dana bili poraženi od zemunske “Mladosti” rezultatom 89:68. Kako je “Mladost” Zemun bio bolji od imenjaka iz Smederevske Palanke (73:62) plasman u Juniorsku ligu su ostvarili zemunci i piroćanci.

Da potsetimo, ovakav nivo juniorskog takmičenja nije igran još od sezone 1996/1997 kada su naši juniori igarali najpre McDonald`s лигu a potom “Super ligu Srbije” kako su se tada zvala ta takmičenja. Pod vođstvom šefa stručnog štaba Zorana Markovića i trenera Saše Vasića naši juniori (Ivica Lakićević, Vladimir Jovanović, Milan Jovanović, Milan Bošković, Milan Pavlović, Filip Stančev, Nenad Dimitrijević, Milan Manić, Igor Petrović, Zoran Jovanović, Pavle Aleksić, Dušan Dinčić, Milan Tančić, Nenad Sokolović, Bratislav Mihajlović i I. Stanković) su igrali protiv “FMP”, “Crvene Zvezde”, “Vojvodine”, “Vrbasa” i valjevskog “Metalca”. Tada su i kadeti sa trenerom Zoranom Sotirovićem igrali isti nivo takmičenja. A ova nova Jedinstvena juniorska liga Srbije je krenula pre pet godina, godinu kasnije startovala je i Jedinstvena kadetska liga, da bi od prošle sezone startovala i Jedinstvena ženska kadetska liga.

Druga slika vs C.Zvezde 1996-1997

Danas (utorak, 21.10.2015.) u “Kući košarke” promovisana su tri najprestižnije lige mlađih kategorija u Srbiji. Izvršen je žreb za “Roda” Juniorsku ligu, “Triglav” Kadetsku ligu i Žensku kadetsku ligu Srbije. Inače sistem takmičenja je takav da se 16 ekipa deli u dve grupe od po osam ekipa. Tako će se odigrati liga od 14 kola, da bi po 4 najbolje ekipe po grupama formirale “Super ligu” a zadnje 4 ekipe Play-out grupu.

KK”Pirot” će igrati u grupi čiji su učesnici još i: Partizan Beograd, Mega Leks Beograd, Borac Čačak, Sloga Kraljevo, Zdravlje Leskovac, Mladost Zemun i Slodes Beograd.

U RODA JUNIORSKOJ LIGI SRBIJE, pod vođstvom trenera Vladimira Jovanovića i njegovih asistenata Momčila Sandića i Marija Stefanovića, sve od sebe će dati: Luka Vasić, Luka Lilić, Jovan Radenković, Nikola Stefanović, Dimitrije Đorđević, Nikola Petrović, Uglješa Radulović, Bogdan Đorđević, Dušan Manojlović, Marko Milosavljević, Vladimir Stefanović, Momčilo Kostić, Mihailo Madić, Petar Rajković i Predrag Sokolović.

Treca slika

Konferencija za medije povodom početka RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE održaće se u sredu, 21.10.2015. od 11 časova na Omladinskom stadionu. A već u nedelju, 25.10.2015. odigraće se 1.kolo u kome KK”Pirot” od 12,30 časova u hali Kej dočekuje čačanski Borac.

Za vikend počinje i prvi stepen takmičenja svih ostalih selekcija KK”Pirot”. Četiri selekcije u nedelju gostuju niškim ekipama, dok dve dočekuju OKK”Junior” odnosno “Dimitrovgrad”. To sve znači da KK”Pirot” pored prvog tima startuje u takmičenjima sa još sedam selekcija po čemu je zvanični rekorder u istočnoj i južnoj Srbiji.


About the AuthorBack to Top ↑