Juniori

Published on October 8th, 2015 | by

Juniori KK”Pirot” izgubili prvu utakmicu kvalifikacija za JJL

Juniori KK”Pirot” su izgubili prvu kvalifikacionu utakmicu za plasman u jedinstvenu juniorsku ligu Srbije od niškog “Nibaka” na neutralnom terenu u Beloj Palanci.

Juniorska ekipa KK”Pirot” trenera Vladimira Jovanovića je izgubila prvu kvalifikacionu utakmicu za plasman u jedinstvenu juniorsku ligu Srbije od OKK”Nibak” rezultatom 78:47. Niški “Nibak” je opravdao ulogu izrazitog favorita, pokazao klasu i ubedljivo savladao pirotske juniore. Bez traženja alibija za poraz mladog pirotskog sastava mora se reći da se radi o “Nibaku” kao najbolje selektiranoj niškoj ekipi koja već četiri godine zajedno trenira i igra najpre jedinstvenu kadetsku a potom i juniorsku ligu Srbije. Za takvu ekipu je ova utakmica bila jedna u mnoštvi sličnih dok je pirotskoj sve zavisilo od te večeri. Na žalost, iako je hala u Beloj Palanci bila prepuna pirotskih navijača pirotski juniori su sagoreli od prevelike želje za dokazivanjem. Svakako je bilo očekivano da “Nibak” kao favorit pobedi, ali je pirotska ekipa, iako sastavljena uglavnom od kadeta, sigurno bolja od onoga što rezultat pokazuje.

Sve u svemu, direktan plasman u jedinstvenu juniorsku ligu Srbije ostvarila je bolja ekipa, dok će KK”Pirot” pokušati da to isto izbori kroz kvalifikacioni turnir sa ekipama iz drugih regiona. Od četiri ekipe na tom turniru dve će se plasirati za to prestižno takmičenje. Turnir će se odigrati za vikend 17/18 oktobar 2015. a koje će još ekipe učestvovati i gde će se turnir igrati znače se početkom naredne nedelje.

Kvalifikaciona utakmica, (JUNIORI), nedelja, 04.10.2015. u Beloj Palanci (20 h)
KK”NIBAK” – KK”PIROT” 78:47 (20:05 22:17 17:06 19:19)

“Nibak”: Vukadinović 13, Stanković 4, Nikolić, Stepanović 20, Spasov 13, Džunić 2, Miljković 16, Marković, Ivanović, Rančić 6, Đorđević 4, Trifunović. Trener: Veljko Kajganović / Milan Tubić

“Pirot”: Luka Lilić 4, Dimitrije Đorđević 3, Vladimir Stefanović 5, Luka vasić 14, Nikola Petrović, Uglješa Radulović 5, Bogdan Đorđević, Dušan Manojlović, Nikola Stefanović, Jovan Radenković 18, Marko Milosavljević 3, Momčilo Kostić. Trener: Vladimir Jovanović / Mario Stefanović

Sudije: Ivan Ilić (Niš), Stevan Krstić (Aleksinac). Delegat: Zoran Stevanić (Niš)

U subotu, 03.10.2015. u Pirotu je odigran tromeč između KK”Pirot” i KK”Panteri” iz Vranja. U hali Kej su PIONIRI trenera Momčila Sandića ostvarili pobedu nad vršnjacima iz Vranja, dok su KADETI trenera Marka Spasića poraženi. Pobeedu su ostvarili i MLAĐI PIONIRI trenera Ivice Lakićevića na utakmici u “pedagoškoj” školi.

4 Pirot-Panteri (1)

5 Pirot-Panteri, (2)


About the AuthorBack to Top ↑