vesti

Published on August 12th, 2015 | by

Film “Svetislav Pešić, više od trenera” u Pirotu

Film “Svetislav Pešić, više od trenera” biće premijerno prikazan u Domu kulture u Pirotu u subotu, 15. avgusta 2015. od 19 časova. Organizator projekcije je KK”Pirot” uz veliku pomoć Doma kulture.

Dugometražni dokumentarni film “Svetislav Pešić, više od trenera” će posle Beograda i festivala u  Palermu, na kome je dobio prvu nagradu u kategoriji sportskih filmova, biti prikazan i u Karijevom Pirotu. Na zadovoljstvo samog Karija Pešića produkcija “Intermedianetwork” je sama insistirala da se film pored Beograda prikaže i u Pirotu tako da da će piroćanci imati retku privilegiju da pogledaju film koji je svojevrsna promocija kako našeg grada tako i košarkaškog kluba “Pirot”, koji je i organizator projekcije u Domu kulture. Posle Pirota film će videti još samo učesnici evropskog prvenstva u Berlinu u septembru, što je još jedan razlog da projekciju filma pogleda što veći broj piroćanaca.

Film “Svetislav Pešić, više od trenera” rađen u produkciji Intermedianetwork, lična je i profesionalna priča o jednom od najuspešnijih evropskih košarkaških trenera Svetislava Karija Pešića. Šta je to što ga čini pobednikom otkrivaju najpoznatiji igrači, treneri, sportski svetski lideri koji su radili i rade sa njim, ali takođe i njegovi najbliži. Film je sniman u Barseloni, Minhenu, Berlinu, Beogradu i Pirotu i prati ključne Karijeve uspehe i otkriva tajnu uspeha poznatog košarkaškog trenera, nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta sa reprezentacijom Jugoslavije, prateći njegov put od Pirota do Minhena u kojem je danas trener Bajerna. U filmu učestvuje dvadesetak poznatih imena iz sveta sporta, među kojima su Aleksandar Đorđević, Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Huan Karlos Navaro, Đosep Pep Gvardiola, Đosep Marija Bartomeu, Bastijan Švajnštajger, Žarko Zečević, Žarko Varajić, Hening Harniš, Henrik Redl … Poseban pečat filmu daju članovi porodice Svetislava Pešića koji upotpunjuju priču i indirektno potvrđuju zašto je on “više od trenera”.

Režiser filma je Željko Mirković, scenaristi su Aleksandar Miletić i piroćanac Boban Mitić, montažer Pavle Nikić, direktori fotografije: Pepo Senco, Erasmus Berlin, Christopher Hewel, Bogdan Babović, Dragiša Krstić, Zoran Čolić i Željko Mirković. Producent filma je Zvonimir Šimunec a kompozitor Rade Radivojević.

Premijeri u Pirotu prisustvovaće, osim Karijeve porodice i neki poznati bivši košarkaši i sportski radnici, kao i reditelj filma Željko Mirković .

Naš Kari Pešić je kao zvanični promoter Pirota ponovo promovisao svoj grad na izuzetan način a svoju ljubav prema svom matičnom klubu pokazao još jednom, ovoga puta insistirajući da ulaznice za film iznose kao za jednu utakmicu KK”Pirot” u prvenstvu i da sav prihod bude usmeren u razvoj mladih selekcija kluba.

KK”Pirot” poziva sve članove kluba, sve zaljubljenike u košarku i sve piroćance da dođu u subotu, 15. avgusta 2015. u Dom kulture da od 19 časova pogledaju film “Svetislav Pešić, više od trenera”. Ulaznice u iznosu od 100 dinara prodavaće se ispred Doma kulture u četvrtak od 17 do 20 časova, u petak od 10 do 14 i od 17 do 20 časova, u subotu od 10 do 14 časova i od 17 do početka predstave. Broj mesta je ograničen.


About the AuthorBack to Top ↑