vesti

Published on August 10th, 2015 | by

Počele pripreme KK Pirot za sezonu 2015/2016

U ponedeljak, 10. avgusta 2015. u 18 časova u spotrskoj hali Kej košarkaši “Pirota” počeli su pripreme za takmičarsku sezonu 2015/2016 u prvenstvu Druge lige Srbije.

Prvu prozivku u odsustvu šefa stručnog štaba Mihajla Mitića obavio je pomoćni trener Milan Todorović. Na prvom treningu bilo je 10-ak igrača čime je počelo formiranje ekipe za narednu sezonu. Svi koji se budu našli na parketu spotrske hale Kej u narednom periodu biće kandidati za prvi tim KK”Pirot”. Kompletiranje ekipe biće okončano početkom septembra kada će trener Mitić objaviti konačni sastav a uprava postaviti ciljeve za takmičarsku sezonu 2014/2015 koja najverovatnije počinje 03. oktobra 2015.g.

Trenažni proces pod nadzorom Milana Todorovića i kondicionog trenera Milana Stavela otpočeli su Matija Mladenović, Ivan Pendić, Dušan Filipović, Borko Đorđević, Luka Vasić, potom Miodrag Stojanović Skansi, Jovan Stefanović i Lazar Petrović, kao i potencijalne novajlije Đorđe Milosavljević i Vuk Miladinović. Već za dan-dva ekipi će se priključiti Lazar Rašić a početkom naredne nedelje, sa povratkom trenera Mitića iz Litvanije sa kadetskog prvenstva Evrope stići će još dva-tri kandidata za sastav ekipe.

Da potsetimo još jednom, iz kluba su otišli Predrag Kosanović (završio karijeru), Sanel Mukanović (vratio se u leskovačko “Zdravlje”, Živojin Danilović (otišao u Švedsku) i Marko Gaćinović (vratio se u “Niš”).

Da potsetimo i da je naredna sezona Matiji Mladenoviću 15-ta a Miodragu Stojanoviću 13-ta u našem klubu dok je Dušan Filipović sa petom sezonom u KK”Pirot” postao rekorder po stažu u klupskoj istoriji od igrača “sa strane”.

Čestitamo rekorderima a ekipi “Pirota” želimo dobru takmičasku sezonu!


About the AuthorBack to Top ↑