vesti

Published on June 28th, 2015 | by

0

Trener Mihajlo Mitić na pripremama kadetske reprezentacije Srbije

Mihajlo Mitić je prvi trener KK”Pirot” koji je postao član stručnog štaba jedne košarkaške reprezentativne selekcije Srbije, u ovom slučaju kadetske, sa kojom je otpočeo pripreme za prvenstvo Evrope koje će se odigrati od 06. do 16. avgusta 2015. godine u Litvaniji.

Nakon izuzeno uspešne sezone sa KK”Pirot” u Drugoj ligi Srbije i produžetka ugovora sa svojim matičnim klubom trener Mihajlo Mitić je otpočeo pripreme kao pomoćni trener kadetske reprezentacije Srbije. Veliki korak za mladog trenera na ponos grada i Košarkaškog kluba “Pirot” pogotovo.

Da potsetimo, u stručnom štabu kadetske reprezentacije Srbije pod vođstvom selektora Nenada Trunića nalaze se i pomoćni treneri Mihajlo Mitić, Miloš Obrenović i Bojan Salatić, kao i fizioterapeut Stevan Pavićević. Rivali reprezentacije Srbije na startu Evropskog prvenstva u Litvaniji u grupi biće selekcije Bosne i Hercegovine, Finske i Italije.

Nakon okupljanja u Beogradu kadetska selekcija (igrači ispod 16 godina, godišta 1999/2000) prvi deo priprema provodi na Zlatiboru gde će ovih dana odigrati dvomeč sa kadetima Nemačke. Potom sledi odlazak u Vršac od 11. do. 19. jula kada će se odigrati dvomeč sa Švajcarskom. Sledi i dvomeč sa Danskom u Beogradu (od 19. do 23. jula) te odlazak na turnir u Francusku (23. – 27. jul) gde će pored domaće ekipe naši kadeti odmeriti snage i sa Litvancima i Italijanima. Nakon sedmodnevnog boravka u Beogradu kadetska reprezentacija Srbije 04. avgusta odlazi u litvanski Kaunas na prvenstvo Evrope.

Čestitamo Mihajlu na velikom uspehu i želimo mu da u avgustu u Pirot donese svoju prvu reprezentavnu medalju!

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑