Izveštaj

Published on February 23rd, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio “Vojvodinu” i u Pirotu

KK”Pirot” je u nedelju, 22. februara 2015. u 18. kolu Druge lige Srbije pobedio novosadsku “Vojvodinu” rezultatom 94:85.

Ekipa “Pirota” je u dobro popunjenoj hali Kej teško ali zasluženo pobedila mladu i poletnu ekipu “Vojvodine”. Da li je ubedljiva pobeda nad sinoćnim rivalom u Novom Sadu sa jedne strane i subotnji rezultati u našoj ligi sa druge sputala momke trenera Mihajla Mitića da utakmicu počnu na pravi način? Možda! Ipak, domaća ekipa je utakmicu otvorila isuviše mekano za novosađane koji su u istu ušli bez respekta, rasterećeno, borbeno i motivisano a istu nastavili šuterski fenomenalno (Dejan Janjić 6 od 6 za tri poena, Marko Vojinović 5 od 5 za dva poena). Ozbiljno su pripretili uspešnim šutem, upravo najjačim oružjem “Pirota” kao najefikasnijoj ekipi lige. Ekipa “Pirota” je dugo tažila svoju igru a trener Mitić pravu petorku za razigrane novosađane. Kada je sve leglo kako treba i pobeda je polako ali sigurno bila sve izvesnija. Iskusnija domaća ekipa je morala da prolije puno znoja da prelomi srčane momke trenera Filipa Soceka. U hali Kej je viđena još jedna prava prvenstvena utakmica na prvoligaškom nivou. Konačno, na krilima sigurnog Danilovića “Pirot” je upisao 14-tu pobedu, tako da sada sa “Beovukom” deli 2. mesto.

Trener KK”Pirot” Mihajlo Mitić: Loše smo ušli u meč dok je Vojvodina imala odlično šutersko veče. Naši igrači su se izgleda više bavili rezultatima drugih utakmica, ali je sada najvažnije da smo pobedili i da se dobro pripremimo za sledeću utakmicu. Čestitam “Vojvodini” na dobroj igri.

Igrač KK”Pirot” Živojin Danilović: Iako je atmosfera u svlačionici bila izvrsna slabo smo počeli utakmicu. Ipak smo se trudili da maksimalno profesionalno odigramo do kraja i da pobedimo. Zagvaljujem se publici na velikoj podršci sa tribina.

Trener KK”Vojvodina” Filip Socek: Aplauz na kraju utakmice objektivne i sjajne pirotske publike govori više od reči kakva je utakmica večeras odigrana. Čestitao bih mojim momcima na borbi, to su mladi momci koji imaju još da uče i treniraju. Čestitao bih na pobedi ekipi “Pirota”, možda i najboljoj ekipi u ligi. Treneru Mitiću bih poželeo svu sreću i želim “Pirotu” da uđe u KLS jer to ova publika zaslužuje.

18.kolo 2.MLS, nedelja, 22.02.2015. hala “Kej”, Pirot
KK”PIROT” : KK”VOJVODINA” 94:85 (21:25 21:15 31:29 21:16)

“Pirot”: Luka Vasić, Sanel Mukanović 13 (3 tr, 6 as, indeks 12), Nikola Raičević 13 (3/3 za dva, 1. tr, 4 as, indeks 13), Dušan Filipović 9 (2/2 za tri, 3 os.l, 3 sk, 5.f.na, indeks 16), Marko Gaćinović, Borko Đorđević, Ivan Pendić 16 (4 sk, 3.f.na, indeks 14), Predrag Kosanović 3, Aleksandar Živojin Danilović 32 (8/10 sl.b, 9/11 za dva, 2/4 za tri, 73% šut iz igre, 6 sk, 2.blok, 6 f.na, indeks 38), Matija Mladenović, Lazar Rašić 8 (4 as, 8 sk, 5.f.na, indeks 13). Trener: Mihajlo Mitić

“Vojvodina”: Šajin 10, Kokanović 13, Vojinović 13, Janjić 25, Mirković 2, Pastornjicki 3, Berbakov, Prica 7, Mravik 2, Miljanić, Bjelobaba 4, Ostojić 6. Trener: Filip Socek

Sudije: Pešić, Cvetković, Nešić (svi Leskovac). Delegat: Stevanić (Niš).

U sledećem, 19-om kolu “Pirot” ponovo igra kući, ovoga puta protiv leskovačkog “Zdravlja”. Utakmica se igra u stalnom terminu KK”Pirot” u subotu, od 18 časova.


About the AuthorBack to Top ↑