vesti

Published on February 20th, 2015 | by

“Pirot” dočekuje novosadsku “Vojvodinu” u nedelju od 19 časova

Ovoga puta izuzetno, zbog KUP-a “R.Korać” u Nišu, KK”Pirot” u 18. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije dočekuje novosadsku “Vojvodinu” u nedelju, 22. februara 2015. od 19 časova.

Za razliku od prethodne sezone ovoga puta KK”Pirot” dočekuje renomiranog rivala u pozicijni blagog favorita, jer to nameće i pozicija ekipa na tabeli i rezultat utakmice u Novom Sadu kada je ekipa trenera Mihajla Mitića pobedila više nego ubedljivo.

Potsetimo se još jednom istorijata susreta dva nedeljnja rivala: prvi put su “Vojvodina” i “Pirot” odigrali utakmicu 1966. godine na kvalifikacionom turniru za ulazak u Jedinstvenu srpsku ligu održanom u Pirotu od 7. do 9. oktobra 1966. godine kada su učestvovali Mladost Zemun, Vojvodina Novi Sad, Priština i Pirot. KK”Pirot” je dobio sve tri utakmice i plasirao se dalje, kao i Mladost Zemun. Pirot je pobedio Vojvodinu rezultatom 82:57 a Mile Jovanović Širac im je ubacio 42 koša.

PIROT (PIROT) : VOJVODINA (NOVI SAD) 07.X 1966. ……… 82 : 57 (35 : 24)
Vidanović 7, Lazarević 6, Kostić 3, Filipović 10, Pešić, Tričković 8, Stamenović, M. Jovanović 42, Jončić, Pančić, Nešić, Jovanović S. Trener: Zvonimir Minčić.
Živković, Smirnov, Haler, Molmar, Ignjatović, Hranek, Prvanov, Haler, Ruzmarin, Graovac, Šrok.
Sudije: Čvorović (Beograd) i Erdelji (Novi Sad).

Krajem 60-ih su najbolji vojvođanski klubovi bili zrenjaninski “Proleter” i subotički “Spartak”. “Vojvodina” se plasirala u Drugu Ligu Istok tek za sezonu 1971. kada je u KK”Pirot” obavljana smena generacija i kada je “Vojvodina” oba puta bila bolja od “Pirota” koji je upravo te sezone ispao iz lige. To je bila sezona kada je beogradski “Partizan” igrao Drugu ligu i sezona u kojoj je Dragan Kićanović igrao za čačanski Železničar. KK”Pirot” se već posle jedne sezone vratio u Drugu ligu i ponovo bio rival “Vojvodini” par godina. Potom je “Vojvodina” u sezoni 1973/1974 osvojila prvo mesto, plasirala se u Prvu ligu i sa “Pirotom” se do sezone 2013/2014 nije susretala u seniorskoj konkurenciji.

Svakao da je susret “Pirota” sa originalnom “Vojvodinom” prava poslastica za sve košarkaške sladokusce tako da pozivamo sve simpatitere kluba da dođu u halu Kej i uživaju u dobroj košarkaškoj predstavi.
Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com


About the AuthorBack to Top ↑