Izveštaj

Published on February 8th, 2015 | by

KK”Pirot” pobedio aleksinački “Napredak” u Pirotu

KK”Pirot” je u subotu, 07. februara 2015. u derbiju Druge lige Srbije pobedio aleksinački “Napredak” rezultatom 85:78. osamivši se na 3. mestu na tabeli nakon odigranog 16. kola.

Ekipa “Pirota” je u punoj hali Kej zasluženo pobedila neugodnu ekipu iz Aleksinca. Ali takve neizvesne utakmice ova dva rivala igraju godinama i već na samom početku je bilo jasno da su rivali takvi da se neće znati pobednik do samog kraja. Ipak, domaća ekipa je dobrim odnosom prema igri krajem prve četvrtine najavila da im je pobeda jedina opcija, što je u drugoj četvrtini i rezultatski ostvarila. U toj četvrtini za pamćenje viđeno je sve ono zbog čega je košarka popularna. Momci trenera Mihajla Mitića i njegovog asistenta Milana Todorovića su pokazali šta umeju razgalivši srca svih prisutnih u hali.

Početkom treće četvrtine Dušan Filipović je pogodio trojku i podigao razliku na 17 koševa viška. I tada je usledio neočekivani pad domaće, odnosno jak odgovor gostujuće ekipe koja je za pet minuta nanizala seriju od 15:0 a potom najavila i potpuni preokret jer je čak došla i do vođstva. Ipak ekipa “Pirota” se sabrala i požrtvovanom igrom ponovo preuzela kontrolu igre i pred sam finiš utakmice vratila nedostižno rezultatsko vođstvo. U poslednja dva minuta kao da su se obe ekipe prisetile da svaki koš može biti važan na kraju prvenstva tako da je usledio niz pogodaka sa istekom napada na obe strane. Konačno, “Pirot” je zasluženo pobedio i osamio se na trećem mestu na tabeli, odmah iza zemunske “Mladosti” i beogradskog “Beovuka”.

Na kraju ove utakmice nećemo da ističemo pojedince. Pobeda je zasluženo pripala domaćoj ekipi. Pred punom pirotskom halom Kej viđena je prava prvenstvena utakmica na prvoligaškom nivou između dve odlične ekipe i to je ono što je najvrednije sa sinoćne utakmice.

Trener KK”Pirot” Mihajlo Mitić: “Neki naši igrači su brzo ušli u problem sa faulovima pa nismo imali slobodu oko rotacije i kod izmena. Ipak smo uspeli da odigramo dobru odbranu kada je trebalo. Opet smo imali pad i žute minute u jednoj četvrtini, kao sa Zemunom, što moramo posebno da analiziramo. Čestitram ekipi Aleksinca na korektnoj igri.”

Trener KK”Napredak” Predrag Jaćimović: ” Zaslužena pobeda domaće ekipe. Mi smo slabo odigrali kraj prve i celu drugu četvrtinu. Falio nam je plej Vorkapić te smo ovako bez njega prerano završavali napade.”

16.kolo 2.MLS, subota, 07.02.2015. hala “Kej”, Pirot
KK”PIROT” : KK”NAPREDAK” 85:87 (22:17 29:20 12:25 22:16)

“Pirot”: Luka Vasić, Sanel Mukanović 11 (6/6 sl.bac, 8 as, 2 os.l, 7.sk, 7.f.na, indeks 22), Nikola Raičević 7 (2/2 za dva, 5 as, 2 os.l, 6 sk, indeks 12), Dušan Filipović 15 (3/4 za dva, 3/7 za tri, indeks 14), Marko Gaćinović, Borko Đorđević, Ivan Pendić 12 (2/2 sl.bac, 5/5 za dva, 1 blok, 3 as, 2 os.l, 4 sk, indeks 18), Predrag Kosanović 9, Aleksandar Živojin Danilović 7, Matija Mladenović 4, Lazar Rašić 20 (4/7 za tri, 58% šut iz igre, 6 sk, 6.f.na, indeks 23). Trener: Mihajlo Mitić

“Napredak”: Šikman 14, Vorkapić, Anđelković 11, Mojsilović 16, Jusić, Miladinović 2, Milenković, Stevanović 15, Stamenković 6, Ilić, Ćirović, Trailović 14. Trener: Predrag Jaćimović

Sudije: Nedeljković (Niš), Stamenković (Niš), Đurić (Kruševac). Delegat: Krstić (Niš).

U sledećem, 17-om kolu “Pirot” gostuje novosadskoj “Meridiani”.


About the AuthorBack to Top ↑