vesti

Published on February 6th, 2015 | by

Pirot dočekuje aleksinački “Napredak”

U subotu, 07. februara 2015. od 18 časova u hali Kej u derbiju 16. kola Druge muške lige Srbije KK”Pirot” dočekuje aleksinački “Napredak”.

Dva stara rivala su prošle sezone u Pirotu odigrala utakmicu u samoj završnici prvenstva Druge lige Srbije dok će se ovaj derbi odigrati dosta ranije. I predhodne sezone su obe ekipe uoči utakmice u Pirotu imale isti broj bodova ali je KK”Pirot” prvenstvo završio sa pobedom više za plasman iznad aleksinčana. Prošle sezone su rivali jedan drugog pobedili na domaćim terenima sa sedam koševa razlike. Uostalom kada “Pirot” i “Napredak” igraju uvek je neizvesno. Dva stara rivala iz regiona Košarkaškog saveza istočne Srbije su se godinama unazad borila u raznim rangovima takmičenja. Aleksinački “Napredak” je jedini klub u kome je od 1976. do 1979. godine, pored svog matičnog kluba, igrao legendarni pirotski strelac Mile Jovanović Širac. Naravno da je i tamo bio najbolji strelac ostavivši dubok trag u analima aleksinačke košarke. Njegovim putem je prošao i sin Dragan koji je u Aleksincu igrao u sezoni 1997/1998. Ove sezone je stvar drugačija, jer je doskorašnja uzdanica aleksinčana Nikola Raičević sada plej Košarkaškog kluba “Pirot”.

U prvom delu sezone 2014/2015 KK”Pirot” je u Aleksincu prvi put poražen rezultatom 87:78. U ekipi trenera Predraga Jaćimovića tada se posebno istakao Svetozar Stamenković sa neverovatnim indeksom uspešnosti 51. Sada je došao dan kada ekipa trenera Mihajla Mitića treba adekvatno da odgovori i pokaže svoje pravo lice.

Mnogo je razloga da hala Kej u subotu bude puna. Zato pozivamo sve simpatitere kluba da dođu u subotu u 18 časova i podrže KK”Pirot” na najbolji način.

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com


About the AuthorBack to Top ↑