vesti

Published on January 22nd, 2015 | by

Počinje drugi deo prvenstva Druge lige Srbije

U subotu, 24. januara 2015. počinje drugi deo sezone 2014/2015 u Drugoj ligi Srbije. KK”Pirot” dočekuje KK”Mladost” iz Smederevske Palanke. Utakmica se igra u stalnom terminu od 18 časova.

KK”Pirot” ulazi u drugi deo sezonu sa istom ekipom koja se pozicionirala na deobi od trećeg do petog mesta na tabeli. Ciljevi u prvenstvu su naravno u skladu sa ostvarenim uspehom a to je sam vrh tabele. Da je cilj realan i ostvariv govori između ostalog i statistika lige po kojoj je naša ekipa po indeksu uspešnosti lider prvenstva, druga po efikasnosti i trojkama i treća po šutu iz igre i asistencijama. U našim redovima je drugi igrač lige po indeksu uspešnosti Živojin Danilović, koji je ujedno i prvi “dvojkaš” lige (Kosanović je peti) i treći šuter iz igre i skakač u napadu. Tu je i Dušan Filipović kao drugi “trojkaš” lige (Rašić je osmi) i naravno prvi asistent lige Sanel Mukanović.

Ekipa trenera Mihajla Mitića otvara drugi deo sezone utakmicom protiv ekipe “Mladosti” iz Smederevske Palanke, koja je pobeđena u 1. kolu nestvarnim šutem kapitena Sanela Mukanovića za tri poena u poslednjoj sekundi. Motivisani palančani predvođeni odličnim Tapuškovićem imali su na toj utakmici odlično šutersko veče, a među najboljima su bila i dva nekadašnja igrača “Pirota” Željko Stanisavljević, koji je sa 6 trojki umalo bio koban po svoj nekadašnji tim i dojučerašnji član pirotske ekipe Miloš Milovanović koje takođe pružio odličnu partiju. Junak piroćanaca na utakmici u Palanci, pored neverovatnog Mukanovića sa trojkom za pobedu bio je Živojin Danilović, koji je postigao 29 koševa i sa Tapuškovićem podelio MVP učinkak utakmice sa indeksom 34.

Potsetimo se da je dres palančana, tada pod imenom “Goša” nosio naš igrač Milan Andonović Perkins 2002. godine u Jedinstvenoj srpskoj ligi kada su u toj ekipi za respekt igrali i Milko Bjelica, Bane Mirković, Marojević… A u jesen 1983. godine u Smederevsku Palanku, tada pod imenom “Jasenica” prešao je iz Pirota Boban Petrović, koji je svojim igrama obeležio dve sezone u KK”Pirot” kao najbolji igrač i strelac (u sez. 1981/1982 postigao 674 koševa, u sez. 1982/1983 još 605).

Dakle, pred utakmicu 14. kola puno je motiva na obe strane a pirotska publika može da očekuje još jednu odličnu košarkašku predstavu u hali Kej. Utakmica se igra u stalnom terminu KK”Pirot” u subotu, 24.01.2015. od 18 časova.

Potsećamo sve verne navijače da će se uoči ove utakmice završiti akcija prodaje sezonskih karata po ceni od 400 dinara po KARTI. Ovakvim specijalnim popustom se omogućuje svim simpatizerima KK”Pirot” da do kraja sezone gledaju utakmice po ceni od 40 dinara. Izlišno je govoriti kolika je pomoć klubu svaka prodata sezonska karta te zato pozivamo sve ljubitelje košarke i prijatelje kluba da kupovinom ovakve karte pomognu KK”Pirot” na pravi način.

Sezonske pretplatne karate će se poslednji put prodavati NA BILETARNICI sportske hale Kej u subotu, 24.01.2015. od 17 do 18 časova, uoči utakmice “Pirot”-“Mladost” Smederevska Palanka.

Sve u vezi KK”Pirot” pratite na klupskom sajtu: www.kkpirot.com


About the AuthorBack to Top ↑