vesti

Published on November 26th, 2014 | by

KK”Pirot” dočekuje lidera prvenstva

KK”Pirot” dočekuje ekipu zemunske “Mladosti”, lidera prvenstva i prvog favorita za plasman u Prvu ligu Srbije. Utakmica se igra u stalnom terminu KK”Pirot”, u subotu od 18 časova u sportskoj hali Kej.

Za razliku od predhodne sezone kada su se zemunci u Pirotu borili za bodove opstanka, ovoga puta “Pirot” i “Mladost” igraju derbi prvog dela sezone Druge lige Srbije. Zemunska “Mladost”, sada pod imenom “Mladost Admiral” je sasvim druga ekipa od prošlosezonske. Pojačali su se prevashodno tandemom iz ex ekipe BKK”Radnički” sa Crvenog krsta – tim menadžerom Slađanom Stojkovićem i trenerom Draganom Nikolićem. Naravno za njima su došla i adekvatna pojačanja tako da u prvih 8 kola zemunci imaju isto toliko pobeda.

Duga je istorija međusobnih susreta “Pirota” i “Mladosti”. Bilo je to rivalstvo koje se i danas pamti. Datira od prijateljske utakmice odigrane 20. aprila 1959. u Pirotu kada je pirotski klub još igrao pod imenom “Partizan” i kada su zemunci pobedili sa pola koša razlike 41:42. Usledile su godine kada su se ove dve ekipe smenjivale u pobedama. Piroćanci i danas pamte braću Bizjak (pogotovo Stanislava) i Matkovića, verovatno zemunci Mileta Jovanovića Širca, Jovana Tričkovića Šerpu i Karija Pešića.

Pamti se i jedna više nego ubedljiva pobeda Pirota u prvom kolu Druge lige Istok u sezoni 1983/1984. Pirot je pobedio zemunsku Mladost rezultatom 149:56 jer su zemunci nastupili sa mladim timom zbog nepravilne registracije igrača (u revanšu je Mladost pobedila 104:88). Naredne sezone 1984/1985 Mladost je kao trener vodio Duško Vujošević a svaka ekipa je utakmicu dobila na svom terenu. Ekipu “Mladosti” su vodili i treneri Darko Ruso i Jovica Antonić.

U prošloj sezoni je KK”Pirot” poražen u hali Pinki rezultatom 89:83, da bi u revanšu u hali Kej demolirao zemunce rezultatom 99:60.

KK”Pirot” želi dobrodošlicu i dobru košarkašku predstavu velikim prijateljima Slađanu Stojkoviću i Gagiju Nikoliću, legendama kluba Nenadu Pujazu i Jovanu Iviću i njihovim igračima!


About the AuthorBack to Top ↑