KK"Pirot" je u subotu, 08.11.2014. pobedio "Zdravlje" u Leskovcu...." /> KK”Pirot” pobedio “Zdravlje” u Leskovcu – KK Pirot – Košarkaški Klub Pirot

Izveštaj

Published on November 9th, 2014 | by

0

KK”Pirot” pobedio “Zdravlje” u Leskovcu

KK”Pirot” je u subotu, 08.11.2014. pobedio “Zdravlje” u Leskovcu. Peta pobeda u šest kola i treći brejk u gostima od četiri gostovanja – skor za klupske anale na ovom nivou takmičenja!

KK”Pirot” je zasluženo dobio još jednu utakmicu u gostima ostavivši utisak da je ekipa dovoljno kvalitetna za pobede na svakom terenu. Dosegla je ekipa trenera Mihajla Mitića pobednički mentalitet već u prvom kvartalu prvenstva, došla do par pobeda i kada je igra bila ispod očekivanog nivoa, tako da se u narednom periodu mogu očekivati najzrelije partije. Još kada se ekipi priključe povređeni Borko Đorđević i Ivan Pendić ekipa će sigurno biti još bolja.

U Leskovcu je jedna strana hale SC Dubočica bila ispunjena skoro do kraja. Preko 1000 gledalaca je burnim navijanjem pokušala da pomogne svom timu, ali je ekipa “Pirota” već u prvim minutima pokazala da im publika nimalo ne “smeta”. Poveli su lagano i pokazali kakva su ekipa. Međutim, već nakon 5 minuta igre sve je krenulo drugim tokom. Odbrana pod samim košem je bila loša tako da je domaća ekipa preokrenula rezultat i do kraja prve četvrtine došla skoro do dvocifrene prednosti.

U nastavaku utakmice su kapiten Mukanović i sve bolji Rašić poveli ekipu ka pobedi. Odbrana se “uozbiljila”, jak otpor “Zdravlja” je trajao dugo ali je u svakom narednom minutu bivao sve slabiji da bi se sasvim istopio u samoj završnici kada je “Pirot” iskusno došao do pobede. Svoje “minijature” su imali svi igrači na terenu ali je najveći profit svakako pobeda ostvarena kolektivnom igrom. A to je za sada najvažnije.

Da ne zaboravimo raritet sa utakmice. Sanel Mukanović, inače leskovčanin, nikada nije izgubio protiv svog matičnog kluba kada je igrao protiv njih sa raznim ekipama. Tako je bilo i ovoga puta. I tako se bori kapiten “Pirota” za boje kluba čiji dres nosi!

6.kolo 2.MLS, subota, 08.11.2014. Hala SC Dubočica, Leskovac

KK”ZDRAVLJE” : KK”PIROT75:81 (28:19, 17:21, 14:21, 16:20)

Zdravlje“: Ristić 10, Dimitrijević, Denić 10, Tešanović 19, Jovanović 10, Đorđević, Tešović, Stojković, Stojiljković 4, Miletić, Stanojević 18, Radenković 4. Trener: Saša Jović

Pirot“: Sanel Mukanović 10 (8 sk, 5 as, 2 osv.l, indeks 15), Nikola Raičević 4, Dušan Filipović 13 (3 tr, 5 sk.), Marko Gaćinović 9, Filip Čolić, Borko Đorđević, Aleksandar Živojin Danilović 12 (67% šut iz igre, 7.sk, 1 bl, indeks 15), Predrag Kosanović 7, Matija Mladenović 6, Lazar Rašić 20 (3/3 za tri, 90% šut iz igre, 3 sk, 5 f.na, indeks 22). Trener: Mihajlo Mitić

Sudije: Krstić (Aleksinac), Đurić (Kruševac), Pešić (Leskovac).

Delegat: Nebojša Krstić (Niš)

U narednom, 7.kolu KK”Pirot” dočekuje “Moravu” iz Vladičinog Hana.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑