vesti

Published on September 30th, 2014 | by

0

Počinje prvenstvo Druge lige Srbije

U subotu, 04. septembra 2014. počinje sezona 2014/2015 u Drugoj ligi Srbije. KK”Pirot” gostuje novom drugoligašu, ekipi KK”Mladost” iz Smederevske Palanke u nedelju, 05.10.2014. od 19 časova.

KK”Pirot” ulazi u novu drugoligašku sezonu sa ekipom koja po svom sastavu ne zaostaje za prošlosezonskom, naprotiv. Ekipa je konačno kompletirana dolaskom novog igrača na poziciji četiri umesto planiranog Lazara Lukovića. Novi član je Aleksandar Živojin Danilović (1993.-200cm) iz subotičkog “Spartaka”. Uz ekipu je ponovo mladi centar Borko Đorđević koji je prekinuo boravak u SAD. Tako sada novi trener KK”Pirot” Mihajlo Mitić za sezonu 2014/2015 ima na raspolaganju sledeće igrače: Predrag Kosanović, Sanel Mukanović, Matija Mladenović, Lazar Rašić, Marko Gaćinović, Nikola Raičević, Dušan Filipović, Aleksandar Živojin Danilović, Filip Čolić, Borko Đorđević, Luka Vasić, Lazar Krstić i kada se oporavi od povrede Ivan Pendić. Treneru Mitiću će asistirati veteran Milan Todorović Pižon a na klupi će na utakmicama sedeti i fizioterapeut Jovan Spasić.

Otvaranje nove sezone je ponovo u gostima, ovoga puta na terenu novog člana Druge lige Srbije, ekipe KK”Mladost” iz Smederevske Palanke, koju kao trener vodi čuveni Milovan Kime Bogojević i za koju igraju dva bivša člana KK”Pirot”: Miloš Milovanović koji je u Pirotu proveo poslednje dve sezone i Željko Stanisavljević koji je za “Pirot” igrao u sezoni 2011/2012. palančanin je i Nemanja Raonić, koji je protekle sezone bio kratko u ekipi “Pirota”. I da ne bude da su samo palančani igrali u Pirotu, bilo je i obrnuto jer je naš igrač Milan Andonović Perkins 2002 godine nosio dres “Goše” iz Smederevske Palanke” u Jedinstvenoj srpskoj ligi. Bila je to ekipa za respekt, igrali su u njoj Milko Bjelica, Bane Mirković, Marojević …

Naš klub je prvi put odigrao utakmicu sa Smederevskom Palankom na turniru upravo u Smederevskoj Palanci od 6. do 8. februara 1971.g. kada su pored domaće “Mladosti” i “Pirota” učestvovali i čačanski “Železničar” i “Metalac” iz Valjeva. Već u sezoni 1972/1973 u tadašnjoj Drugoj ligi Istok (pandan upravo sadašnjoj Drugoj ligi Srbije) igrao je i “Uzor” iz Smederevske Palanke, da bi se od naredne sezone takmičili kao “Jasenica”. Upravo je pred sezonu 1983/1984 iz “Pirota” u “Jasenicu” prešao Boban Petrović, koji je svojim igrama obeležio dve sezone u KK”Pirot” kao najbolji igrač i strelac (u sez. 1981/1982 postigao 674 koševa, u sez. 1982/1983 još 605).

Uskoro će KK”Pirot” održati konferencija za medije i prestavljanje ekipe za narednu sezonu.

Sve u vezi KK”Pirot” pratite na klupskom sajtu: www.kkpirot.com


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑