vesti

Published on September 6th, 2014 | by

0

Završen jesenji redovni prelazni rok 2014

Redovni septembarski prelazni rok u trejanju od 01. do 03. IX.2014. je završen. KK”Pirot” je u skladu sa svojim planovima doveo četvoricu novih igrača.

KK”Pirot” je u redovnom septembarskom prelaznom roku “potpisao” iskusnog spoljnjeg igrača Lazara Rašića (1987.g-195cm) iz obrenovačkog “Radničkog”, pleja Marka Gaćinovića (1990.g-191cm) iz KK”Niš”, pleja Nikolu Raičevića (1991.g-182cm) iz aleksinačkog “Napretka” i mladog centra lazara Lukovića (1994-205cm) iz kragujevačkog “Radničkog”.

Sticajem okolnosti KK”Pirot” je neplanirano ostao bez kapitena Miodraga Stojanovića Skansija koji zbog budućih poslovnih obaveza neće moći da odgovori trenažnim i takmičarskim obavezama ekipe, tako da će biti član komšijskog “Dimitrovgrada” i povremeno igrati utakmice Prve regionalne lige. U istom danu je zbog ponovnog angažovanja u SAD otišao i maladi centar Borko Đorđević, iako je sa njime već dogovorena saradnja. Uz to se ispostavilo da je povreda krilnog igrača Ivana Pendića mnogo ozbiljnija i on će uz adekvatno lečenje moći da zaigra tek u drugom delu sezone.

KK”Pirot” je adekvatno situaciji reagovao tako da će sastav ekipe trenera Mihajla Mitića biti više nego respektabilan za takmičenje u Drugoj ligi Srbije. Imaće pirotska publika ponovo šta da vidi u sportskoj hali Kej. Već u nedelju, 07. septembra 2014. od 18,30 časova odigraće se prva prijateljska utakmica u Pirotu protiv leskovačkog “Zdravlja”, nakadašnje prvoligaške uzdanice juga Srbije koja se ponovo vraća na veliku scenu sa velikim ambicijama u Drugoj ligi čiji su član upravo postali.

Od igrača KK”Pirot” iz predhodne sezone u ekipi više nisu Miodrag Stojanović (prešao u “Dimitrovgrad”), Vladislav Stanisavljević (u francuski “Berk”) i Miloš Milovanović (u “Planu”).

Prema tome trener Mihajlo Mitić će sa svojim asistentima Milanom Todorovićem i Milanom Andonovićem startovati u prvenstvo sa ekipom u sastavu: Predrag Kosanović, Sanel Mukanović, Matija Mladenović, Lazar Rašić, Marko Gaćinović, Nikola Raičević, Dušan Filipović, Lazar Luković, Filip Čolić, kadeti Luka Vasić i Lazar Krstić i Ivan Pendić kada se oporavi od povrede.

Raspored prijateljskih utakmica biće objavljen uskoro. Druga lige Srbije počinje 04. oktobra 2014. a nakon sastanka klubova 11.09.2014. biće objavljen i kalendar takmičenja za sezonu 2014/2015.


About the AuthorBack to Top ↑