vesti

Published on August 30th, 2014 | by

0

Prva pojačanja i prva utakmica KK”Pirot”

U subotu, 30. septembra 2014. od 16,30 časova u hali “Duško Radović” u Nišu KK”Pirot” igra svoju prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu u Drugoj muškoj ligi Srbije.

KK”Pirot” će nakon 20-ak dana priprema odigrati prvu prijateljsku utakmicu i to u Nišu. Prva pojačanja su već u Pirotu tako da je nakon odlaska pleja Vladislava Stanisavljevića u Francusku ekipa pojačana sa dva igrača na toj poziciji. Novi igrači KK”Pirot” su plejmejkeri Marko Gaćinović (1990-191cm) iz KK”Niš” i upravo prispeli Nikola Raičević (1991-182cm) iz aleksinačkog “Napretka”. Marko Gaćinović je svoje najbolje kadetske i juniorske dane proveo u beogradskom “FMP”-u sa kojima je osvojio i juniorsku “Evroligu”. Seniorsku košarku je igrao u “FMP”-u, niškom “Konstantinu”, opet u beogrdskom KK”Radnički basket” (“FMP 2″) i KK”Niš”. Nikola Raičević je godinama uzdanica svog matičnog “Napretka”. Igrao je i za niški “Konstantin” a pirotska publika ga pamti jer je često u dresu aleksinčana svojim trojkama bio koban po KK”Pitot”.

Veliki dobitak za ekipu novog trenera Mihajla Mitića je i potvrda dolaska centra Predraga Kosanovića, MVP igrača KK”Pirot” u prethodnoj sezoni. Iako na zalasku karijere, stameni Kosanović je ostavio izvanredan utisak u predhodnoj sezoni i postao ljubimac pirotske publike.

Na žalost sastav ekipe trenera Mihajla Mitića će silom prilika biti korigovan u značajnoj meri jer tri pirotska igrača neće biti u satavu ekipe. Zbog radnih obaveza je kapiten Miodrag Stojanović najavio povlačenje iz ekipe. Zbog ponovnog angažovanja u SAD odlazi i maladi centar Borko Đorđević. Iako je sa njima već dogovorena saradnja situacija se okrenula u drugom pravcu. Uz to se ispostavilo da je povreda krilnog igrača Ivana Pendića mnogo ozbiljnija i on će uz adekvatno lečenje moći da zaigra tek u drugom delu sezone.

Prema tome trener Mihajlo Mitić će sa svojim asistentima Milanom Todorovićem i Milanom Andonovićem nakon prelaznog roka (01-03. septembar 2014.) imati ekipu u sastavu: Predrag Kosanović, Sanel Mukanović, Matija Mladenović, Marko Gaćinović, Nikola Raičević, Dušan Filipović, Filip Čolić i kadeti Luka Vasić i Lazar Krstić. Upravi kluba preostaje da adekvatno reši pozicije “trojke” i “četvorke” čime bi se ekipa KK”Pirot” kompletirala u potpunosti za prvenstvo Druge lige Srbije koje počinje 04. oktobra 2014.

Nakon već najavljene prijateljske utakmice sa KK”Niš” u septembru će KK”Pirot” odigrati niz prijateljskih utakmica. Odigraće se obnovljeni tradicionalni niški turnir “Milan Milošević – Mica” na kome će učestvovati “Konstantin”, “Zdravlje”, “Pirot” i “Niš”, a nedelju dana pre početka prvenstva i turnir u Knjaževcu sa učesnicima: “Sloga” Kraljevo, “Konstantin”, “Pirot” i “Knjaževac”.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑