Ml. Pioniri

Published on June 1st, 2014 | by

0

Mlađi pioniri KK”Pirot” izgubili u finalu Prvenstva regiona KSIS

Odigrano je finale Prvenstvu Regiona u kategoriji MLAĐI PIONIRI 2002. u kome je KK”Pirot” izgubio od niškog “Juniora” rezultatom 61:54. Utakmica je odigrana u subotu, 31.05.2014. u Beloj Palanci.

Mlađi pioniri (2002. godište) trenera Momčila Sandića su na žalost pružili jednu slabiju partiju baš kada je bilo najvažnije, tako da pobednički pehar zasluženo odlazi u vitrine niškog “Juniora”. Mlađi pioniri su doživeli prvi poraz nakon 7 pobeda i velike dominacije nad ostalim ekipama sve do ove finalne utakmice u kojoj su, reklo bi se, podlegli njenoj važnosti tako da su nizali greške i igrali stegnuto, nasuprot razigranim mladim igračima “Juniora”. Utakmica je bila prava takmičarska, rezultat je bio neizvestan do samog kraja, ko god da je pobedio bilo bi zasluženo i sve čestitke ekipi “Juniora” na osvojenom finalu.

Ovoj mladoj selekciji pod vođstvom trenera Momčila Sandića I njegovog asistenta Milana Todorovića pogotovo ne treba zameriti zbog poraza u finalnoj utakmici. Iskustvo se stiče naročito kroz poraze a pred ovim dvanaestogodišnjacima tek će biti utakmica i utakmica. Ove sezone su odigrali I stepen takmičenja kao mlađa, prateća ekipa KK”Pirot” a potom odigrali i prvenstvo regiona u kome su stigli do finala. Globalno gledano pokazali su potencijal, kako ekipni tako i individualni, kao retko koja predhodna selekcija do sada. Pred njima je sezona u kojoj će ponovo igrati kao selekcija MLAĐIH PIONIRA, ali sada vodeća, starija grupa, tako da se u takmičarskom smislu (koji sigurno neće biti prioritet) očekuje da dostignu svoje predhodnike, generaciju 2001. koji su postali prvaci Kvalitetne lige KSIS.

Na kraju treba napomenuti da je ova utakmica imala i humanitarni karakter jer je prikupljana humanitarna pomoć koja je prosleđena Crvenom krstu, u ovom sličaju Bele Palanke, koja će ići kao pomoć poplavljenim područjima. KK”Pirot” je od svih svojih članova ekipe prikupio znatnu količinu sredstava za higijenu u velikoj kutiji sa logom našeg kluba.

Finale, Prv. regiona MK – MLAĐI PIONIRI 2002, subota, 31.05.2014. u Beloj Palanci (hala)
KK”JUNIOR” – KK”PIROT” 61:54 (12:07) (07:13) (24:20) (18:145)

“Pirot”: Dimitrije Mladenović, Ognjen Živković 8, Vukašin Radenković 5, Atanasije Petronijević 3, Aleksandar Đorđević, Đorđe Kamenović 19, Vuk S. Vasić 4, Vladimir Madić, Andrija Andrejević, Ognjen Ignjatović 10, Andrija Pešić 1, Danilo Veljić 4. Trener: Momčilo Sandić


About the AuthorBack to Top ↑