Izveštaj

Published on April 29th, 2014 | by

“Pirot” izgubio od Spartaka i u Pirotu

KK”Pirot” je u poslednjem, 26. kolu izgubio u Pirotu od “Spartaka” rezultatom 73:87. Utakmica je odigrana u subotu, 26.04.2014. od 17 časova.  

Ekipa “Pirota” je i na domaćem terenu izgubila od “Spartaka”. Ako je ostao žal piroćanaca za pobedom u Subotici, ovoga puta to nije bio slučej jer su gosti na ovoj utakmici bili bolji. Tome je doprinela i mlaka i “praznična” igra domaće ekipe na početku utakmice. Gosti su imali fenomenalno šutersko veče, uz to su i nadskakali domaću ekipu. Sve malobrojniji sastav Pirota (Pendić se ponovo povredio) je smogao snage da se u trećoj četvrtini približi ali ne i da dođe do šanse za preokret. Epilog je zaslužena pobeda “Spartaka”, do koje ih je predvodio izvanredni Miloš Milisavljević, koji je samo jednom promašio na utakmici. Postigao je 23 poena, uz to imao 9 asistencija i 4 skoka.

Treba reći da je ova utakmica, koja u rezultatskom smislu nije ništa odlučivala, počela u svečanom ruhu. Najpre je delegat utakmice Dragan Đorđević ispred KSS predao plaketu MVP najboljem igraču lige Milošu Milisavljeviću, igraču “Spartaka”. Potom je predsednik KK”Pirot” svim igračima domaće ekipe predao poklon, knjigu “Kroz Pirot i košarku” Jovana Tričkovića Šerpe. Subotičani su predali prigodan poklon predsedniku Kostiću a predsednik opštine Pirot Vladan Vasić košarkašku loptu sa potpisima igrača KK”Pirot” prvom čoveku Kompanije “Tigar Tyres” gospodinu Geriju Šejdiju. Usledilo je potom fotografisane ekipe sa svim igračima mlađih selekcija KK”Pirot”. Nakon utakmice i uspešnog završetka sezone organizovana je zajednička večera. “Spartak” je proslavio povratak u prvu ligu Srbije a “Pirot” plasman u gornji deo tabele. U prvu ligu su se dakle, plasirali Jagodina i Spartak, dok se u niži rang takmičenja sele zemunska Mladost, Šabac, Železničar iz Inđije i čačanska Mladost.

Zoran Petrović, trener KK”Pirot”: Nismo bili na utakmici prvih 15 minuta, slavili smo nešto izgleda, tako da sam zbog toga razočaran. Generalno sezona nije bila tako loša ali smo mogli lepše da je završimo.

Predrag Borilović, trener KK”Spartak”: Ovo je bio praznik košarke u Pirotu. Moji momci su ušli motivisano u meč da dokažu da nisu slučajno ušli u Prvu ligu. Dali smo sve od sebe, u prvom poluvremenu nas je služio šut više nego dobro tako da smo došli do prednosti koju smo održavali. Pred kraj je došla do izražaja naša fizička pripremljenost i mislim da smo zasluženo pobedili. Čestitam ekipi Pirota na ostvarenim rezultatima. Želeo bih da nakon naredne sezone sa Pirotom igramo zajedno Prvu ligu.

Branislav Kostić, predsednik KK”Pirot”: Ja sam zaista ponosan na ostvareni rezultat. Sećam se početka sezone kada nam je jedini i glavni cilj da ostanemo u ligi. Uspeli smo u namerama, zahvalio bih se svima koji su stajali iza nas, pre svega publici koja nas je bodrila, igračima na prikazanom trudu, gde su pokazali i oni koji su sa strane da ginu za boje svog kluba. Zahvalio bih se medijima koji su nas pratili i naravno lokalnoj samoupravi koj su nam obezbedili veći deo finansijskih sredstava. Ne bih da zaboravim i mlade selekcije, videli ste deo njih večeras a ima ih preko 150 i ja sam posebno na to ponosan, kao i na njihove trenere koji su njihovi drugi roditelji jer ih usmeravaju na pravi način. želeo bih da neki od njih zaigraju za prvi tim a pre svega da postanu pravi ljudi koji će doprineti razvoju ovog grada. Na nama je sada da se konsolidujemo i podignemo klub na još jedan nivo više.

Pored dobrog plasmana na tabeli Druge lige Srbije (7. mesto, čeka se još jedna utakmica) KK”Pirot”, predvođen trenerom Zoranom Petrovićem, može da se pohvali da je u svojim redovima imao nesuđenog MVP igrača Vladislava Stanisavljevića, koji je to bio sve do povrede. KK”Pirot” ima na kraju prvenstva najboljeg asistenta lige Sanela Mukanovića (198 asistencija) i najboljeg trojkaša Dušana Filipovića (87/205, 42,4%). Predrag Kosanović je osmi igrač lige na MVP listi, sedmi strelac, drugi dvojkaš lige i treći sa linije sl.bacanja i peti šuter iz igre (sve to sa utakmicom manje). Konačno, “Pirot” ima tri igrača među prvih 12 na MVP listi (Kosanović 8. Mukanović 11, Stanisavljević 12).

26. kolo 2.MLS, subota, 26.04.2014. hala Kej, Pirot

KK”PIROT” : KK”SPARTAK73:87 (20:31, 19:19, 20:22, 14:15)

Pirot“: Čolić, Mukanović 9 (3 as), Stanisavljević, Milovanović 16, Filipović 20 (5 tr), Vasić, Nikolić, Pendić, Kosanović 13, Petrović, Mladenović 13, Stojanović 2. Trener: Zoran Petrović 

Spartak“: Antić 16 (4 tr), Ilić, Prlja 7, Nikolić, Sokolović 15 (3/3 šut za 3.p, 75% šut iz igre), Milisavljević 23 (3/3 sl.bac, 4/5 šut za 2.p, 4/4 šut za 3.p, 89% šut iz igre, 4 sk, 9 as, indeks 29), Marić, Drakulić 2, Danilović 11, Matović 5, Vukolić 6, Laketa 2. Trener: Predrag Borilović 

Sudije: Branko Grujić (Smederevo), Slobodan Petrović (Stara Pazova) i Dejan Savić (Kovin)

Delegat: Dragan Đorđević (Beograd)


About the Author



Back to Top ↑