vesti

Published on April 7th, 2014 | by

0

“Pirot” dočekuje novosadsku “Vojvodinu”

U subotu, 12. marta 2014. od 18 časova u hali Kej KK”Pirot” dočekuje KK”Vojvodina” iz Novog Sada u 24. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije.

KK”Pirot” očekuje renomiranog protivnika u situaciji kada je ulog opstanak a pobeda imperativ. Novosadska ekipa nije uspela da ostane u trci za plasmanom u Prvu ligu Srbije tako da će ostatak utakmica moći da igraju rasterećeno. Verovatno ova utakmica neće biti odlučujuća ali je teoterski jedna od najvažnijih u sezoni za ekipu Zorana Petrovića. Zbog toga KK”Pirot” poziva sve simpatizere kluba da u subotu dođu u halu Kej i pomognu svom klubu da pobedi. Ekipa će biti kompletna i očekuje se prava pioslastica za sve košarkaške sladokusce.

Prvi put su “Vojvodina” i “Pirot” odigrali utakmicu 1966. godine na kvalifikacionom turniru za ulazak u Jedinstvenu srpsku ligu održanom u Pirotu od 7. do 9. oktobra 1966. godine kada su učestvovali Mladost Zemun, Vojvodina Novi Sad, Priština i Pirot. KK”Pirot” je dobio sve tri utakmice i plasirao se dalje, kao i Mladost Zemun. Pirot je pobedio Vojvodinu rezultatom 82:57 a Mile Jovanović Širac im je ubacio 42 koša.

PIROT (PIROT) : VOJVODINA (NOVI SAD) 07.X 1966. ……… 82 : 57 (35 : 24)
Vidanović 7, Lazarević 6, Kostić 3, Filipović 10, Pešić, Tričković 8, Stamenović, M. Jovanović 42, Jončić, Pančić, Nešić, Jovanović S. Trener: Zvonimir Minčić.
Živković, Smirnov, Haler, Molmar, Ignjatović, Hranek, Prvanov, Haler, Ruzmarin, Graovac, Šrok.
Sudije: Čvorović (Beograd) i Erdelji (Novi Sad).

Krajem 60-ih su najbolji vojvođanski klubovi bili zrenjaninski “Proleter” i subotički “Spartak”. “Vojvodina” se plasirala u Drugu Ligu Istok tek za sezonu 1971. kada je u KK”Pirot” obavljana smena generacija i kada je “Vojvodina” oba puta bila bolja od “Pirota” koji je upravo te sezone ispao iz lige. To je bila sezona kada je beogradski “Partizan” igrao Drugu ligu i sezona u kojoj je Dragan Kićanović igrao za čačanski Železničar. KK”Pirot” se već posle jedne sezone vratio u Drugu ligu i ponovo bio rival “Vojvodini” par godina. Potom je “Vojvodina” u sezoni 1973/1974 osvojila prvo mesto, plasirala se u Prvu ligu i sa “Pirotom” se do ove takmičarske sezone nije susretala u seniorskoj konkurenciji.

U ovoj sezoni u prvom susretu odigranom u sportskom centru u Futogu 15.12.2013. “Vojvodina” je bila bolja rezultatom 86:81. Zbog suspenzije u predhodnom kolu protiv “Pirota” neće igrati najiskusniji igrač Dragan Ćeranić tako da će odlični mladi igrači “Vojvodine” sigurno imati još veću priliku da se razmahnu. Za novosađane igra i Dušan Domović-Bulut, zvanično na FIBA listi najbolji basketaš na svetu (u basketu 3×3 osvojio sve što može da se osvoji). Zato KK”Pirot” još jednom poziva svoje navijače da dođu u halu Kej u subotu u 18 časova i podržite KK”Pirot” na najbolji način.

Utakmicu sude: Igor Đorđević (Niš), Dušan Stamenković (Niš) i Miljan Nešić (Leskovac)
Delegat: Nebojša Krstić (Niš)

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑