Ml. Pioniri

Published on March 31st, 2014 | by

Mlađi pioniri KK”Pirot” prvaci Kvalitetne lige KSIS

MLAĐI PIONIRI (god. 2001) KK”Pirot” su novi prvaci Kvalitetne lige Košarkaškog Saveza Istočne Srbije za sezonu 2013 / 2014.

Mlađi pioniri trenera Miloša Živkovića i asistenta Momčila Sandića su u pirotskoj hali “Kej” u odlučujućoj utakmici, koja je direktno odlučivala prvaka lige, pobedila niški “Junior” rezultatom 52:44. Od direktnog protivnkja su bili bolji i u Nišu pobedivši sa 16 koševa razlike. Bolesti i nekompletnost ekipe na utakmicama u Boru su dovele ekipu u situaciju da utakmica poslednjeg kola odlučuje pobednika. Ipak, kvalitet ekipe je odlučio da prvo mesto pripadne najboljoj ekipi mlađih pionira u Regionu. Na žalost Treći stepen takmičenja, odnosno završni turir za prvaka Srbije u ovoj kategoriji se ne igra. Do prvog mesta i pobednika lige ekipa mlađih pionira je stigla odigravši Prvi stepen takmičenja, dve kvalifikacione utakmice i konačno Kvalitetnu ligu (Drugi stepen takmičenja), sa ukupnim skorom: 18 utakmica, 14 pobeda-4 poraza.

Šampionski pehar će primiti kapiten ekipe, najbolji strelac i MVP lige Mihailo Madić u subotu, 12. aprila 2014. uoči seniorske utakmice Druge lige Srbije između Pirota i Vojvodine.

USKORO OPŠIRNIJE ………..(rezultati, tabele, koševi, spiskovi, fotografije, bilteni…)


About the AuthorBack to Top ↑