vesti

Published on March 25th, 2014 | by

Pirot dočekuje aleksinački “Napredak”

U subotu, 29. marta 2014. od 18 časova u hali Kej KK”Pirot” dočekuje aleksinački “Napredak” u 22. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije.

Završnica prvenstva Druge lige Srbije u tekućoj sezoni 2013/2014 je jedna od najneizvesnijih u poslednjim godinama. Znalo se da će se jedna trećina lige boriti za plasman u Prvu ligu Srbije a dve trećine klubova za opstanak. U prvu ligu idu dve a kako sada stoje stvari iz lige će ispasti 4 ekipa.

U subotnjem derbiju igraće dva stara rivala iz regiona Košarkaškog saveza istočne Srbije, koja su se godinama unazad borila u raznim rangovima takmičenja. Aleksinački “Napredak” je jedini klub u kome je od 1976. do 1979. godine, pored svog matičnog kluba, igrao legendarni pirotski strelac Mile Jovanović Širac. Naravno da je i tamo bio najbolji strelac i ostavio duboki trag a njegovim putem je prošao i sin Dragan koji je u Aleksincu igrao u sezoni 1997/1998. O rivalitetu dva kluba bi mnogo toga mogli da ispričaju i legendarni pirotski igrač Jovan Tričković Šerpa i aleksinački košarkaški radnik Sveta Vidanović, kojima bi sigurno bilo najdraže da oba kluba nastave takmičenje u ovom rangu. Na žalost, “Pirot” i “Napredak” će ovoga puta odigrati izuzetno važnu utakmicu čiji je ulog na žalost ispadanje iz lige. Nije ova utakmica ta koja će direktno odlučiti ko ispada, ali će poraženoj ekipi svaka sledeća utakmica biti kvalifikaciona u borbi za opstanak.

KK”Pirot” je sticajem raznih okolnosti nakon samo tri kola pao iz gornjeg dela tabele u grupu ekipa koje će se boriti za opstanak. Aleksinački “Napredak” je na domaćem terenu bio bolji za 7 poena razlike, tako da je mnogo kalkulacija u igri za poslednjih 5 kola.

Ekipa Zorana Petrovića će najzad biti kompletna i u tom slučaju se sa pravom nameće najbolja kalkulacija za naredne utakmice – pobeda nad svakim rivalom. Zato pozivamo sve simpatizere kluba da dođu u halu Kej u subotu u 18 časova i podržite KK”Pirot” na najbolji način.

Narednog vikenda se završava Kvalitetna liga KSIS u kojoj u 10-om kolu obe mlade ekipe KK”Pirot” dočekuju svoje rivale u Pirotu u subotu, 29.03.2014. Utakmice se igraju u hali Kej kada NAŠE MLAĐE SELEKCIJE IGRAJU PREDIGRU I TIMU:

Mlađi pioniri (2001.g.) ….. KK”Pirot”-KK”Junior” ……………………………………….13,30
Pioniri (1999.g.) ……………. KK”Pirot”-OKK”Junior” ……………………………………15,15
SENIORI …………………….. KK”PIROT”-KK”NAPREDAK” Aleksinac……………….18,oo

Obe ekipe KK”Pirot” u 2.kolu Prvenstva Regiona gostiju niškim ekipama: PIONIRI (2000.g.) “Konstantinu” a MLAĐI PIONIRI (2002.g.) “Junioru”.

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com


About the AuthorBack to Top ↑