vesti

Published on March 12th, 2014 | by

“Pirot” dočekuje prvoplasiranu “Jagodinu”

U subotu, 15. marta 2014. od 18 časova u hali Kej KK”Pirot” dočekuje OKK”Jagodina” u 20. kolu prvenstva Druge muške lige Srbije.

KK”Pirot” se od svog postojanja nije mnogo sastajao sa jagodincima. Kada je “Pirot” bio stalni član Druge lige, 60-ih, 70-ih i 80-ih rivali iz tog dela Srbije su bili Smederevska Palanka, Mladenovac, Lazarevac i eventualno Svilajnac. Tada jagodinaca nije bilo kao što “Pirota” nije bilo u jačim ligama 90-ih i početkom 2000-ih. Prva odigrana utakmica je bila prijateljska, 29. avgusta 1981. godine u Pirotu kada je “Jagodina” iz Svetozareva pobeđena rezultatom 89:87. Već naredne sezone, 1982/1983 jagodinci su bili članovi Druge lige Istok kada su “Pirot” pobedili oba puta, a prvi put u Pirotu rezultatom 91:92. Tada su karijeru završili Mirko Denković, Vule Mladenović i Stevan Stamenović, došlo je do smene generacija a “Pirot” je jedva izborio opstanak u ligi.

U tekućoj sezoni “Jagodina” je lider prvenstva. Jedina ekipa koja je pobedila u Jagodini je upravo KK”Pirot”. Ono što je zajedničko za ova dva rivala je i da je trener Pirota Zoran Petrović bio trener a Sanel Mukanović i Vladislav Stanisavljević igrači “Jagodine”. Sve rečeno i velika važnost bodova za obe ekipe obećava izuzetnu košarkašku poslasticu za pirotsku publiku.

Utakmicu sude: Slobodan Pavlica, Nataša Virijević, Milorad Pavlović (svi iz Beograda)
Delegat: Zoran Maksimović (Beograd)

Pre prvenstvene utakmice “Pirot”-“Jagodina”, koja počinje u 18 časova, odigraće se dvomeč između mlađih pionira i pionira KK”Pirot” i KK”Basket Bor” u okviru Kvalitetne lige KSIS.

Sve u vezi takmičenja 2.MLS možete pratiti na sajtovima:
www.kss.rs / www.rksis www.kkpirot.com

Možete pratiti sve promene rezultata utakmica 2.MLS uživo na sajtu www.kss.rs:
klik na “takmičenje” / potom levo na 2.MLS/ a onda klik na “LIVE” na željenu utakmicu.

Ipak, tek gledanjem utakmice uživo doživljaj je potpun.
Zato dođite u halu Kej u subotu u 18 časova i podržite KK”Pirot” na najbolji način.


About the AuthorBack to Top ↑