Izveštaj

Published on February 17th, 2014 | by

0

Šabac pobeđen i u Pirotu

KK”Pirot” je u 16. kolu pobedio OKK”Šabac” rezultatom 87:85. Utakmica je odigrana u nedelju, 16.02.2014. od 18 časova.

Ekipa “Pirota” je prilično dobro otvorila utakmicu i imala dobru kontrolu igre sve do poluvremena. Međutim u nastavku je usledio pad koncentracije domaće ekipe, pogotovo u odbrani, što su šapčani umeli da iskoriste, rezultatski se približe i dođu do prilike da se bore za potpuni preokret. U 35-om minutu bilo je ponovo 13 koševa razlike za Pirot da bi šapčani počeli da pogađaju sa svih pozicija. Prednost domaće se rapidno topila tako da je u predposlednjem minutu utakmice “Pirot” vodio samo sa pola koša razlike. Ipak, pokazalo se da je u neizvesnoj zavšnici ekipa Zorana Petrovića jedna od najboljih u ligi. Sam završetak je odigran strpljivo i pametno na šta gosti nisu uspeli da odgovore. Zadnji minut je domaćoj ekipi doneo sigurnih 5 poena prednosti da bi Kojić uz zvuk sirene pogodio jednu dugu trojku za konačnih 87:85 za ekipu “Pirota”. Ovom pobedom je overen “brejk” iz Šapca, gde je “Pirot” zabeležeio pobedu takođe sa dva poena razlike.

Brojna pirotska publika je ponovo imala priliku da vidi neizvesnu utakmicu, energiju igrača kada je najpotrebnije i dopadljivu igru pojedinaca u nekim periodima igre. Sve je to bilo začinjeno nekim greškama kao da igrači ne mogu a da se ne poigraju nervima svojih navijača. U svakom slučaju na utakmicama KK”Pirot” nikada nije dosadno.

MVP utakmice je svakako bio stameni Predrag Kosanović (27 koševa, 9/9 sl.bacanja (100%), 11 skokova, 8 faulova na njemu, 34 indeks uspešnosti). Borio se Kosanović, skakao, bacao za loptom i poentirao što je pirotska publika pozdravila salvama aplauza pre svega zbog njegovog odnosa prema igri. Uz Kosanovića na očekivanom nivou je bio i kapiten Miodrag Stojanović.

Zoran Petrović, trener KK”Pirot”: Odigrali smo lošu odbranu u drugom poluvremenu. Sve vreme smo bili stegnuti, pribojavao sam se ove utakmice, Stanisavljević i Mukanović su praktično bez treninga odigrali ovu utakmicu. Umrtvili su nas sa zonom, kad god smo bili rastrčani pravili smo neku prednost. Mislim da je najvažnije da smo pobedili i da će nas redovni treninzi u narednom periodu vratiti u formu koja ja potrebna za naredni period.

Predrag Mušicki, trener OKK”Šabac”: Mi smo danas igrali bez tri povređena igrača. Na kraju naš najiskusniji igrač na terenu, iako je bio upozoren da je preostalo 13 sekundi do kraja, reagovao je brzopleto umesto da imamo jedan miran napad. Danas je Pirot bio zreo da izgubi utakmicu jer mislim da Pirot nije bio nešto raspoložen za igru. Imali smo problema sa njihovim skokom, oni su imali problem na našim menjanjem odbrane, na zonu 2-3, na zonu 1-3-1, na zonski presing, tako da smo mnogo iskusniju ekipu od naše uspeli da zaustavimo i na kraju mogli smo da napravimo tu realizaciju u našu korist ali takav je sport, idemo dalje, u opasnoj smo zoni za ispadanje ali ima još dosta da se igra.

16. kolo 2.MLS, subota, 16.02.2014. hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : OKK”ŠABAC” 87:85 (21:13, 21:19, 19:25, 26:28)

“Pirot”: Čolić, Mukanović 1 (7 as, 4 sk,), Stanisavljević 14 (5 as, 6 f.na.), Milovanović 12 (2.as, 7 sk.), Filipović 9 (3tr., 2.as, 5 sk), Vasić, Nikolić, Pendić 2, Kosanović 27 (9/9 sl.bacanja (100%), 3 as, 11 sk, 8 f.na, indeks 34), Krstić, Mladenović 2, Stojanović 20 (67% šut iz igre. 3 as, 5 sk. indeks 22). Trener: Zoran Petrović

“Šabac”: Radenković 16, Milivojević, Kojić 18, Ilić 6, Bajić 3, Puljezević, Todorović 16, Ivanović 11, Drekić 3, Bjelić 12. Trener: Predrag Mušicki

Sudije: Krstić (Aleksinac), Nikolić (Leskovac), Nešić (Leskovac) Delegat: Nebojša Krstić (Niš)

KK”Pirot” u 17. kolu gostuje beogradskom “Beovuku 72”.


About the AuthorBack to Top ↑