Izveštaj

Published on November 11th, 2013 | by

0

Pirot izgubio od Kolubare

KK”Pirot” je u 6.kolu prvi put poražen pred domaćom publikom od lazarevačke “Kolubare” u Drugoj ligi Srbije. Utakmica je odigrana u subotu, 09.11.2013. od 20 časova.

Utakmica je u prve tri četvrtine odigrana u taktičkom nadmudrivanju kako to biva između rivala koji se dobro poznaju iako igraju prvi put nakon mnogo godina. Mali broj poena govori najbolje o teškoj igri u napadu sa obe strane. A onda je usledila poslednja četvrtina kada su gosti pogodili 8 trojki. Sve je išlo na ruku gostujuće ekipe a trojke su ulazile i od table i na isteku vremena. Ekipa Pirota nije pronalazila rešenja za Simića i Ljubojevića i nije pokazala elan i energiju u poslednjim minutima kada se utakmica lomila. Jedini raspoloženi igrač domaće ekipe je bio Vladislav Stanisavljević ali je to bilo nedovoljno za pobedu. Kako je pirotska ekipa dobila dve utakmice kući tako je ovu izgubila. Publika je sa nevericom gledala u semafor i konačnih 61:68.

Igrač utakmice je svakako bio bek “Kolubare” Nikola Simić (31.p. 70% šut za 3p, 7 trojki, 3.as., 4 sk., ind. 36) koji je u poslednjoj četvrtini pogodio 4 trojki u najbitnijim momentima utakmice. U domaćoj ekipi je najbolji bio Vladislav Stanisavljević (26.p. 64% šut iz igre,, 3 trojke 2.as., 7 f.na, ind. 27).

Zoran Petrović, trener ekipe Pirot: Težak poraz, mada smo znali da će utakmicu da rešavaju Simić i Ljubojević, i bez obzira na naš mali broj poena u poslednjoj četvrtini utakmicu smo izgubili zbog loše odbrane na pomenutu dvojicu igrača koji su fantastično pogađali. Kompetna igra na njima je bila loša. Dobili su nas zasluženo, ja im čestitam a nama ostaje da se sredimo, da radimo još više i da ispravimo greške koje evidentno imamo u odbrani.

Žarko Simić, trener ekipe Kolubara: Hvala gradu Pirotu i divnoj publici koja je po svemu bila na nivou ovog ranga takmičenja. Sve naše utakmice su se rešavale u zadnjim minutima. I u Pirotu je utakmica prelomljena dva ipo minuta pre kraja. Tokom utakmice smo se vraćali u igru u nekoliko navrata a na kraju je sa naše strane pokazana jaka želja i uz jaku odbranu smo uspeli da u poslednjoj četvrtini primimo 13 poena a damo 31. Ekipa Pirota ima dobre igrače, skautirao sam njihovu igru, liga je duga i mi kao i oni moramo da se borimo na svakoj utakmici do kraja.

Nikola Simić, igrač ekipe Kolubara: Zahvaljujem se domaćinu na sjajnoj atmosferi. Znali smo da Pirot igra dobro, mi polako podižemo formu a na ovoj utakmici smo najzad proradili i šuterski. Znam da boli poraz na domaćem terenu i bez obzira na sve svi moramo da se okrenemo sledećem protivniku.

6.kolo 2.MLS, subota, 09.11.2013. hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”KOLUBARA” 61:68 (16:16) (23:13) (09:08) (13:31)

“Pirot”: Čolić, Mukanović 5, Stanisavljević 26, Milovanović, Filipović 5, Jevđenić 2, Petrović, Pendić, Kosanović 12, Stanković, Mladenović, Stojanović 11. Trener: Zoran Petrović

“Beovuk 72”: Radenković, Petrović, Ljubojević 15, Ilić 4, Stamenković 2, Jokić 6, N. Simić 31, Momčilović 10, Marjanović, Vuković, Đurđević, Radovanović. Trener: Žarko Simić

Sudije: Cvetković, Nikolić, Pešić. Delegat: A.Stojanović (svi iz Leskovca)

KK”Pirot” u 7.kolu gostuje ekipi “Jagodine” od 16h.


About the AuthorBack to Top ↑