Izveštaj

Published on January 21st, 2024 | by admin

0

Pirot pobedio Radnik iz Surdulice i na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 20. januara 2024. godine u 17. kolu 2.MLS pobedio Radnik iz Surdulice i na domaćem terenu rezultatom 94:68.

Od samog starta utakmice pirotska ekipa je preuzela kontrolu igre, stekla prednost od nekoliko poena, igrala bolje od rivala, ali nije uspevala da se odmakne na bezbedniju distancu iako je igrom sve vreme nagoveštavala takav rasplet. Iako ponovo u nekompletnom sastavu, jer je ovoga puta pored Vukićevića izostao i Dimitrije Đorđević, ekipa Pirota je znala šta hoće i kako hoće da igra, u drugoj četvrtini je zaigrala odlično i u odbrani i uz nekoliko realizacija iz takve igre na drugoj strani na poluvreme otišla sa lepih 13 poena prednosti.

Ipak, nakon opuštenog ulaska Pirota u treću četvrtinu ekipa Radnika je za nepuna dva minuta dvema trojkama i isto tolikim brojem „dvojki“ iz tranzicije odmah uhvatila rezultatski priključak, tako da je Pirot morao ponovo da zaigra punim kapacitetom, što se i dogodilo vrlo brzo i što je donelo očekivani rezultat. Zaigrala je pirotska ekipa svoju igru, ponovo stekla dvocifrenu prednost tako da je iz minuta u minut bilo sve izvesnije da će utakmica brzo biti prelomljena. Ipak, baš u takvim momentima izgubljeno je par važnih lopti i promašeno nekoliko otvorenih šuteva, tako da je utakmica ipak prelomljena tek u poslednjoj četvrtini u kojoj je Pirot najpre zaigrao izvanredno u odbrani a potom iz toga izdominirao i u napadu čime je protivnik definitivno bio razoružan. Pirot je ubedljivo pobedio, statistički i više od toga (134 indeksna poena naspram 55 za poraženu ekipu).

Pirot je ponovo demonstrirao pravu timsku igru iz koje je Nikola Đonlić sa tripl-dabl učinkom izašao kao MVP utakmice, na kojoj je ključni faktor bio razigrani Vuk Vasić, najbolji i najuticajniji na tok igre u veoma važnim momentima utakmice. Naravno da su pri ovakvoj pobedi na svom visokom nivou bili i kapiten Dušan Filipović, Borko Đorđević i Strahinja Stojković, sve do minijatura ostalih koji su doprineli ovoj pobedi.

U ekipi Radnika najbolji su bili Marko Popović i Miloš Stojanović.
Marko Spasić, trener KK Pirot: Čestitam ekipi Radnika na fer i korektnoj igri. Mi smo opet bili nekompletni jer je uz Vukićevića iznenada zbog bola u vratu izostao i Dimitrije Đorđević. Ipak su momci koji su bili u sastavu fenomenalno izneli ovu utakmicu. Imali smo mali pad početkom treće četvrtine ali je smo u poslednjoj pokazali koliko dobro možemo da igramo odbranu kada je i prelomljena utakmica. Momci su dali sve od sebe i čestitam im na tome kako su dobili ovu utakmicu.

Nikola Đonlić, igrač KK Pirot: Pre svega je ovo timska pobeda, bilo je puno asistencija, skokova i koševa. Imali smo pad u trećoj četvrtini ali smo sve u svemu odigrali jednu sjajnu utakmicu i pokazali da zaslužujemo gornji deo tabele.

17.kolo 2.MLS, subota, 20.01.2024. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”RADNIK” 94:68 (25:21 18:09 22:29 29:09)

Pirot: Nikola Đonlić 18 (3/3 za dva, 3/6 za tri, 16 as, 2 os.l, 4 izg.l, 12 sk, 5 f.na, indeks 44), Uglješa Radulović 5, Dušan Filipović 23 (6/11 za tri, 4 as, 2 os.l, 3 izg.l, 5 sk, indeks 26), Pavle Pančić, Aleksa Đorđević, Mateo Kovačević 5, Vuk Vasić 21 (7/8 za dva, 2/2 za tri, 90% šut iz igre, 3 os.l, 7 sk, 4 f.na, indeks 32), Vasilije Jovanović, Borko Đorđević 14 (2/2 sl.bac, 6/10 za dva, 6 sk, 3 f.na, 2 bl, indeks 18), Vladimir Stefanović 5 (3 sk), Strahinja Stojković 3 (0/6 za tri, 4 as, 6 sk), Vid Đorđević. Tr. Marko Spasić

Radnik: Matija Anđelković 2, Miloš Stojanović 17 (4/4 za tri, indeks 14), Nikola Marković 3, Milan Mladenović, Miloje Šušić 4 (6 as, 5 sk), Matija Dragićević 3, Marko Popović 17 (7/9 za dva, 1/1 za tri, 3 as, 11 sk, 4 f.na, indeks 29), Srđan Grujić 6 (3/6 za dva, 4 sk), Marko Vojvodić 3, Ivan Saičić 8, Martin Nikolov 5, Sergej Spasić. Tr: Milan Janjić

Sudije: Dušan Stamrenković (Niš), Bogdan Petković (Niš), Vladimir Đorđević (Leskovac)
Delegat: Aleksandra Kostić (Niš)
U 18. kolu 2.MLS Pirot gostuje Moravi u Vladičinom Hanu.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑