Izveštaj

Published on December 8th, 2023 | by admin

0

Pirot pobedio BKK Radnički na domaćem terenu

Pirot je u sredu, 6. novembra 2023.g. pobedio lidera na tabeli, beogradski BKK Radnički na domaćem terenu rezultatom 94:80.

Od samog starta utakmice pirotska ekipa je zaigrala sa pravim takmičarskim pristupom i na pobedu uz izvanrednu energiju i bez respekta prema ekipi koja u prvih jedanaest kola nije osetila ukus poraza. Razvila se bespoštedna borba, prštalo je od snažnih duela na terenu, malobrojna publika je uživala u jednoj izvanrednoj, pravoj takmičarskoj utakmici gotovo iznad nivoa takmičenja. Iako je BKK Radnički sa kompetativnim rosterom spremno ušao u utakmicu pirotska ekipa je u svakom momentu znala šta hoće i kako hoće da igra protiv fizički dominantnog rivala, tako da je uspela od starta da bude brža i bolja i što je još važnije bude sve vreme konstantna sa primerenim, pravim odgovorom na povremene nalete protivničkih igrača. Uz izvanredne minijature svih pirotskih igrača, počev od šuterski perfektnog Dimitrija Đorđevića, preko neuhvatljivog kapitena Dušana Filipovića, sve konkretnijeg i boljeg Nikole Đonlića, te razgoropađenih Borka Đorđevića i Vuka Vasića, do Uglješe Radulovića, najboljeg kada je bilo najvažnije, može se reći da je demonstrirana prava timska igra kojoj rival nije uspevao da parira, kojom je Pirot permanentno vodio, povremeno i sa 13-14 poena viška, i držao pristojnu rezultatsku distancu sve do samog kraja i zaslužene pobede, treće u nizu.

Obe ekipe su na ovoj utakmici nastupile bez po jednog važnog igrača u sastavu ali je uprkos tome derbi kola opravdao očekivanja. Što se tiče ekipe Radničkog sa Krsta najbolji je bio plej Koča Jovović a dobro su ga ispratili Mihailo Krtolina, iskusni Radomir Marojević, te Marko Stojadinović i Petar Dilparić.

Marko Spasić, trener KK Pirot: Čestitam ekipi Radničkog na fer i korektnoj igri. Oni su jedna dobro selektirana ekipa na svim pozicijama a mi smo večeras odigrali jednu mušku utakmicu sa dosta duela pri čemu smo uspeli da izdržimo njihovu agresivnu igru i uspevali da se vratimo posle nekih njihovih naleta. Igrali smo mirne glave od prvog do zadnjeg minuta, smanjili smo broj izgubljenih lopti u drugom poluvremenu što je bilo presudno uz naš fenomenalan napad, pri čemu bih istakao da je ovo bila prava timska pobeda uz pravi timski duh koji se video i na terenu i na klupi.

Dimitrije Đorđević, igrač Pirota: Ovo je pre svega timska pobeda. Od početka do kraja smo igrali pametno, radili smo ono što treba da radimo, mi smo od početka sezone verovali da možemo da igramo ovako, možda i na višem nivou i mislim da u ovoj ligi možemo svakog da pobedimo.

Vuk Vasić, igrač Pirota: Spremali smo se za ovu utakmicu, znali smo ko dolazi u halu, odigrali smo muški celu utakmicu i odbranili domaći teren.

Marko Boltić, trener BKK Radnički: Zaslužena pobeda Pirota, bili su konkretniji i bolji kroz ceo meč, otvorili su utakmicu na pravi način dok sa naše strane sve ranije rečeno nije bilo ispunjeno. Nismo odustajali i borili smo se da uđemo u egal završnicu, međutim tri spoljna igrača Pirota su za nas bila nezaustavljiva. Ovo je naš prvi poraz posle dužeg vremena i sad nam ne preostaje ništa drugo nego da se okrenemo narednoj utakmici već za vikend.

12.kolo 2.MLS, sreda, 06.12.2023. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : BKK”RADIČKI” 94:80 (26:19 22:25 28:21 18:15)

Pirot: Nikola Đonlić 19 (5/6 sl.bac, 60% šut iz igre, 7 as, 5 izg.l, 3 sk, 6 f.na, indeks 24), Uglješa Radulović 8 (4/5 sl.bac, 2/2 za dva, 5 sk, 4.f.na,l, indeks 11), Dušan Filipović 21 (3/3 sl.bac, 3/4 za dva, 4/11 za tri, 5 as, 3 os.l, indeks 23), Pavle Pančić, Dimitrije Đorđević 19 (2/2 sl.bac, 5/8 za tri, 2 as, 3 izgl, 3 sk, indeks 14), Miloš Vukićević, Vuk Vasić 12 (2/3 sl.bac, 5/5 za dva, 9 sk, 5 f.na, 1 bl, indeks 21), Borko Đorđević 15 (7/9 sl.bac, 4/6 za dva, 2 as, 7 sk, 7 f.na, 1 bl, indeks 24), Vladimir Stefanović, Strahinja Stojković, Aleksa Đorđević, Andrija Kostić. Tr. Marko Spasić

BKK Radnički: Lazar Stojković, Grigorije Avramović 6, Petar Dilparić 3, lazar Kovačević 2, Kosta Grubor, Vanja gazibegović 4, Petar perović 6, Radomir Marojević 14, Marko Stojadinović 10, Mihailo Krtolina 13, Ognjen Ivković, Koča Jovović 19. Tr. Marko Boltić

Sudije: Ivan Nedeljković (Niš), Vuk Milosavljević (Leskovac), Milan Nikolić (Vranje)
Delegat: Nebojša Milosavljević (Niš)

U narednom, 13. kolu 2.MLS Pirot gostuje Proleteru a utakmica se igra u nedelju, 10.12.2023. od 18 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑