Izveštaj

Published on October 1st, 2023 | by admin

Pirot otvorio novu sezonu pobedom nad Loznicom na domaćem terenu

Pirot je u petak, 29. septembra 2023.g. pobedom nad Loznicom rezultatom 77:69 na domaćem terenu otvorio novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Srbije.

Pirot se na prvoj takmičarskoj utakmici na domaćem terenu u novoj sezoni predstavio domaćoj publici gotovo rutinskom pobedom. Ekipa trenera Marka Spasića je odigrala prvu utakmicu praktično po prvi put u kompletnom sastavu od početka pripremnog perioda do danas, tako da je bilo oscilacija u igri ali i momenata koji su pokazali kompetativnost i kapacitet ekipe u punom sjaju.

Sam početak utakmice je protekao gotovo u ravnopravnoj igri dva rivala pri čemu je pirotska ekipa ipak kotrolisala utakmicu taman toliko koliko je bilo potrebno da permanentno održava rezultatsku prednost i čeka trenutak da prelomi utakmicu u svoju korist. To se dogodilo u trećoj četvrtini u kojoj je Pirot zaigrao u svom prepoznatljivim ritmu kojim je razorio igru rivala tako da se u 28 minutu prednost nad rivalom popela na 28 poena viška tako da je realono utakmica rezultatski već tada bila rešena. Ipak, gotujuća ekipa je u poslednjem kvartalu zaigrala energičnije i motivisanije, nasuprot pirotskoj koja je gotovo stala, bila u tom periodu nadskakana, koja je izgubila niz lopti, birala pogrešna rešenja u napadu i na kraju dozvolila da Loznica ubedljiv poraz svede na pristojnih osam poena zaostatka na kraju.

Sve u svemu Pirot je zasluženo pobedio jednog solidnog rivala na utakmici na kojoj su svi igrači svojom igrom bitno uticali na rezultat i na kojoj je ekipa Marka Spasića pokazala da ima i dubinu i širinu u igri i da uprkos povremenim padovima u koncentraciji i ishitrenim šutevima ume da igra takmičarske utakmice.

U ekipi Loznice najbolji je bio iskusni Aleksandar Todorović a dobro su ga ispratili Igor Đuković i Bogdan Nedeljković.

Trener KK Pirot Marko Spasić: Čestitam Loznici na fer i korektnoj ligi i želim im puno sreće u sezoni. Oni su nova ekipa ali sa igračima koji znaju da igraju ovaj rang takmičenja. Mi smo utakmicu prelomili u trećoj četvrtini kada smo izvanrednom odbranom kao iz udžbenika primili samo šest poena. Nije terbalo da dođe do opuštanja u poslednjoj četvrtini ali se to ipak dogodilo. Važno je ipak da su svi igrači dali pun doprinos pobedi, da smo protiv iskusnih i dominantnih centara Loznice zatvorili sve pod koševima zahvaljujući pre svega Borko Đorđeviću, te Milošu Vukićeviću i Vuku Vasiću i time pokazali da smo itekako konkurentni i u tom segmentu igre. Važno je i da je Dimitrije Đorđević nakon povrede prvi put bio u stanju da odigra i više od 30 minuta. Sada se naravno okrećemo narednom rivalu.

Igrač KK Pirot Nikola Đonlić: Za nas je ekipa Loznice bila nepoznanica tako da nismo znali šta da očekujemo od njih osim od Aleksandra Todorovića sa kojim sam ja nekada bio i saigrač. Što se tiče nas odigrali smo tri četvrtine jako kvalitetno, pogotovo treću četvrtinu u kojoj smo pokazali ono što nas krasi na domaćem terenu. U poslednjoj četvrtini je došlo do opuštanja, tu polazim najpre od sebe jer su se lucidni pasovi pokazali lošim tako da je visoka razlika istopljena. Ipak, bitno je da smo sezonu otvotili pobedom i sada se okrećemo narednim izazovima.

1.kolo 2.MLS, petak, 29.09.2023. Hala Kej, Pirot
KK”PIROT” : KK”LOZNICA” 77:69 (17:11 26:24 24:06 10:28)

Pirot: Nikola Đonlić 24 (4/6 za tri, 5 as, 9 izg.l, 5 sk, 11 f.na, indeks 24), Uglješa Radulović 10 (2/3 za dva, 2/3 za tri), Dušan Filipović 6 (2/10 za tri, 9 as, 6 sk, indeks 10), Pavle Pančić, Dimitrije Đorđević 9 (3/7 za tri, 5 sk, indeks 9), Mateo Kovačević, Miloš Vukićević 10 (2/3 za tri, 4 sk, indeks 10), Vuk Vasić 5 (3 sk), Borko Đorđević 9 (3/4 sl.bac, 3/5 za dva, 9 sk, 3 f.na, indeks 20), Vladimir Stefanović 4 (2/2 za dva), Aleksa Đorđević, Andrija Kostić. Tr. Marko Spasić

Loznica: Jovan Sandić, Marko Savić, Bojan Cvijić 10, Strahinja Sekulić, Dejan Ćirović 4, Luka vasiljević, Bogdan Nedeljković 15, Novak Gole 4, Dragomir Marojević 3, Igor Đuković 12, Aleksandar Todorović 19, Boško Mihailović 2. Tr: Danilo Negovanović

Sudije: Dušan Stamenković (Niš), Vladimir Đorđević (Leskovac), Igor Ilić (Kruševac)
Delegat: Milica Stefanović (Niš)

U narednom, 2. kolu 2.MLS Pirot gostuje radniku u Surdulici.


About the AuthorBack to Top ↑