Izveštaj

Published on March 18th, 2023 | by admin

0

Pirot pobedio Star i u Novom Sadu

Pirot je u petak, 17. marta 2023. u 6. kolu Play-Off grupe Druge lige Srbije pobedio Star u Novom Sadu rezultatom 100:80.

Pirotska ekipa je od samog starta zaigrala utakmicu sa izvanrednim pristupom i na pobedu. Bez obzira na niz grešaka u odbrani i promašenih šuteva sa distance na početku prve četvrtine, Pirot je igrao dobro, strpljivo i racionalno u napadu, uvevši domaću ekipu u ritam koji joj ne odgovara. Kada je u drugom kvartalu Pirot zaigrao odbranu na željenom nivou, odmah je jasno usmeren tok utakmice. Pirotska ekipa je preuzela kontrolu igre, što je na samom startu drugog poluvremena valorizovano visokom razlikom i igrom kojoj ekipa Stara nije mogla adekvatno da parira. Naravno, fizički izvanredna domaća ekipa se nije predavala, naprotiv, vraćala je u više navrata kakav-takav rezultatski priključak, čak je u jednom momentu uspela je da spusti zaostatak na jednocifreni minus. Tada je izvanredni, sveprisutni Nikola Đonlić presekao loptu na centru i polaganjem uz dodatno bacanje vratio dvocifrenu razliku, momentalno pokopavši nade Stara za preokretom i reklo bi se prelomivši već tada pitanje pobednika. Tok utakmice je posle toga imao samo jedan smer, razlika se samo povećavala, sve do kraja i prve pobede Pirota u gostima u Plej-of fazi takmičenja.

Pobedu pirotske ekipe su obeležili svi vodeći igrači svojim odličnim izdanjem, svako na svoj način u određenom periodu, odnosno etapi utakmice, pri čemu su čak njih šastorica zabeležili dvocifreni indeks uspešnosti. MVP je bio Nikola Đonlić sa pokretačkom energijom u oba pravca i ukupnim “dabl-dabl” učinkom. Izvanredni su bili i Miloš Vukićević, na ovoj utakmici šuterski najubojitiji u sezoni, kapiten Dušan Filipović koji je koketirao i sa “tripl-dabl” indeksom i Vuk Vasić, koji je pre svega pokupio sve važne lopte pod koševima. Njegovih skokova je sigurno bilo bar desetak, što šturo vođena statistika u hali Petrovaradin izgleda nije videla. Svoj veći uticaj na igru, ponovo opterećen brojnim ličnim greškama, Pavle Stepanović nije dodao u skladu sa sopstvenim standardima, ali je ipak imao itekako važnu ulogu u bitnim momentima utakmice, isto kao i Ognjen Vasiljević sa svojih osam skokova i Nemanja Nikolić uz jedno od svojih boljih izdanja u sezoni.

Kod gostiju po očekovanju bolji od ostalih bio je iskusni Danilo Mijatović a dobro ga je ispratio Boško Bumbić, izvanredan na ulazu tokom cele utakmice.

Play off 2.MLS – 6. kolo, petak, 17.03.2023. Sportska hala Petrovaradin, Novi Sad
KK”STAR” : KK”PIROT” 80:100 (23:24 22:27 22:22 13:27)

Star: Aleksa Janković 4, Andrija Petrović 12, Luka Stefanović, Rratko Arsović 7, Boško Bumbić 23 (11/14 za dva), Uroš Bardak 6, Stefan Matić 2, Sergej-Dimitrije Bulović 6, Novica Grković, Danilo Mijatović 20 (4/5 za dva, 3/4 za tri, 4 sk, 63 as, indeks 23). Tr: Aleksandar Komnenić

Pirot: Nikola Đonlić 25 (6/9 za dva, 3/9 za tri, 4/4 sl.bac, 4 sk, 10 as, 4 izg.l, 3 os.l, indeks 29), Ognjen Vasiljević 7 (8 sk, indeks 12), Dušan Filipović 18 (2/2 za dva, 3/8 za tri, 5/6 sl.bac, 4 sk, 7 as, 9 f.na, indeks 25), Pavle Pančić, Andrija Kostić, Mateja Ilić, Miloš Vukićević 25 (10/14 za dva, 1/3 za tri, 2/2 sl.bac, 4 sk, indeks 24), Vuk Vasić 10 (4/7 za dva, 10 sk, 2 as, indeks 20), Pavle Stepanović 5 (6 sk, 2 bl, 4 f.na, indeks 13), Nikola Mirčić 2 (3 sk), Nemanja Nikolić 5 (1/2 za tri), Aleksa Đorđević 2. Tr. Zoran Milovanović

Sudije: Dušan Stamenković (Niš), Vuk Petronijević (Kragujevac), Stevan Gudžulić (Kraljevo)
Delegat: Vladimir Živanović (Beograd)

U narednom, pretposlednjem 7. kolu Play off-a 2.MLS Pirot dočekuje lidera prvenstva, SPD Rradnički Kragujevac. Utakmica se igra u subotu, 25.03.2023.g. u sportskoj hali Kej u ovosezonskom stalnom terminu od 18 časova.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑