Mladje Kategorije

Published on January 19th, 2023 | by admin

0

Međunarodni tromeč mlađih kategorija u Pirotu

U nedelju, 22. januara 2023. sa početkom od 9 časova u hali Kej u Pirotu održaće se međunarodni tromeč u mlađim kategorijama između dva stara prijateljska kluba, Pirota i bugarskog Rilskog iz Samokova.

Odigravanje prijateljskih utakmica između KK Pirot i BC Rilski datira još od oktobra 1964. godine kada je održan prvi dvomeč seniorskih ekipa u Samokovu, kada je obema ekipama pripala po jedna pobeda i kada su Rilski Sportist predvodili Kolarov, Arakčijev, Atanasov i Lazarev a Pirot Jovan Tričković Šerpa, Milorad Đorđrević Gođinac i Mile Jovanović Širac. Ekipa iz Samokova je već narednog meseca uzvratila gostovanje i tako je od tada počelo odigravanje utakmica dva sportska prijateljska kluba, preko dva velika turnira 2009. godine kada su oba kluba učestvovala na turniru “Pirot 2009” u Pirotu u septembru zajedno sa Crvenom Zvezdom i Lukoil Akademikom a potom u oktobru 2009. godine, zajedno sa Lukoil Akademikom, Feni Industrijom, Levskim i AEK-om iz Larnake učestvovali na turniru “Samel ’45” u Samokovu, sve do današnjih dana kada će se susreti igrači mlađih kategorija.

Mlađe kategorije BC”Rilski” koji će gostovati u Pirotu predvodi srpski ex internacionalac Branko Bata Mirković koji je većinu karijere proveo igrajući van Srbije, u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Bosni, Rumuniji, Litvaniji, Estoniji i Belorusiji i koji je postao član Kuće slavnih VTB lige. Branko Mirković će se ovom prilikom sresti sa svojim nekadašnjim saigračem iz “Goše” iz Smederevske Palanke i “Pelistera” iz Bitolja Milanom Andonovićem, koji će na ovom tromeču predvoditi pirotske juniore.

Zato pozivamo sve simpatizere kluba da pogledaju utakmice mlađih selekcija dva kluba po sledećem rasporedu:

Od 09 do 10,30 (mlađi pioniri)
Od 11 do 12,30 (kadeti)
Od 13 do 14,45 (juniori)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑