Izveštaj

Published on November 28th, 2021 | by admin

0

Pirot pobedio Beovuk 72 na domaćem terenu

Pirot je u subotu, 27. novembra 2021. u 9. kolu 2.MLS, pobedio Beovuk 72 na domaćem terenu rezultatom 97:70.

Pirot je gotovo rutinskom igrom pobedio beogradski Beovuk za osmu vezanu pobedu u devet odigranih kola čime je i matematički obezbedio doigravanje u plej-of grupi.

Već polovinom prve četvrtine bio je evidentan kvalitet više pirotske ekipe u odnosu na rivala što je ostatak utakmice jasno potvrdio. Ekipa trenera Zorana Milovanovića, iako nekompletna, potvrdila je dobru formu, bez većih problema držala kontrolu igre i same utakmice do kraja i do ubedljive pobede. MVP utakmice bio je ponovo neuhvatljivi Đonlić uz “dabl-dabl” učinak i igru kojom je na svoj prepoznatljivi način nametnuo dominaciju Pirota na terenu. Boju i ukus ovoj utakmici su na poseban način dali Vladimir Vranić “laganim” nizom trojki, Nikola Gašić svojim blokadama i debitatnski minuti kadeta Andrije Kostića i Marka Manića čije su koševi podigli na noge pomalo uspavanu publiku u jednom delu utakmice. Uz sve razigranijeg Lazara Đokovića, svoj uobičajeno dobar učinak u pobedi dali su i ostali igrači pirotske ekipe. Uostalom Pirot je bio bolji u svim elementima igre, čak i u skoku, sementu igre koji je poslovično Beovukovo najjače oružje.

U redovima ekipe trenera Rajka Mirkovića, koja je na ovoj utakmici nastupila u mlađem sastavu u odnosu na utakmicu u Beogradu, bolji od ostalih bili su Ljubo Popović i Mane Milošević-Jarić.

Zoran Milovanović, trener Pirota: Mi pokušavamo da igramo ono što znamo, na ovoliku razliku apsurdno je tražiti neku grešku iako ih je bilo. Rastemo iz nedelje u nedelju, ova utakmica je dobar pokazatelj onoga što želimo. Momci dobro rade, zadovoljan sam načinom na koji prihvataju taj rad. Večeras su debitovali i mladi košarkaši što je lepo i što se nije odrazilo na rezultat. Sada idemo u Kruševac pa onda imamo derbi sa Palankom u Pirotu. Zahvaljujem se i publici i medijima na podršci.

Nikola Gašić, igrač Pirota: Mi smo očekivali pobedu, spremali smo se kao i za svaku drugu utakmicu, ispalo je da smo pobedili visokom razlikom jednu mladu ekipu uvek aktivnu na skoku u napadu što i večeras nismo zatvorili onoliko koliko smo želeli, ali je dobra priprema za ovu utakmicu ipak došla do izražaja u ovoj našoj pobedi.

  1. kolo 2.MLS, subota, 27.11.2021. Hala Kej, Pirot
    KK”PIROT” : KK”BEOVUK 72″ 97:70 (27:21 28:16 20:22 22:11)

Pirot: Nikola Đonlić 16 (2/4 za tri, 2/2 sl.bac, 4 sk, 11 as, 3 os.l, 3 f.na, indeks 30), Vladimir Vranić 20 (6/8 za tri, 6 sk, 2 as, indeks 24), Dušan Filipović 3 (4 sk, 4 as, 3 izg.l), Strahinja Stanković 8, Miloš Vukićević 11 (5/6 iz igre, 6 sk, indeks 13), Lazar Dimovski 12 (9 sk, 3 as, 4 f.na, indeks 17), Pavle Stepanović 2 (5 sk),), Nikola Gašić 9 (9 sk, 4 izg.l, 8 bl, 4 f.na, indeks 16), Lazar Đoković 11 (3 sk, indeks 11), Marko Manić 2 (4 sk), Andrija Kostić 3. Tr. Zoran Milovanović

Beovuk 72: Nikola Kovačević 7, Ognjen Ivković 7, Mane Milošević-Jarić 13, Vuk Bajrušević, Sava Kaličanin 2, Aleksandar Mitrović 6, Ljubo Popović 18, Lav Jovanović 9, Dušan Marjanović, Lazar Trifković 8. Tr: Rajko Mirković

Sudije: Jovan Kovačević (Užice), Stefan Savić (Užice), Aleksandar Đorđević (Leskovac)
Delegat: Vladimir Aćimović (Čačak)

U narednom, 10. kolu 2.MLS Pirot gostuje kruševačkom Napretku.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑