Izveštaj

Published on October 24th, 2021 | by admin

0

Pirot pobedio Mladost u Smederevskoj Palanci

Pirot je na trećem gostovanju u novoj sezoni u 4. kolu 2.MLS, grupa B, pobedio “Mladost” iz Smederevske Palanke rezultatom 83:72. Utakmica je odigrana u subotu, 23. oktobra 2021. od 19 časova.

Pirot je na impresivan način ostvario zlata vrednu pobedu odigravši izvanderdnu utakmicu na gostovanju jednoj iskusnoj i respektabilnoj ekipi kakva je svakako ekipa Mladosti iz Smederevske Palanke. Od samog početka ekipa Pirota je nametnula svoj način igre, igrala u ustom ritmu sve vreme, sa sjajnim, reklo bi se pobedničkim pristupom utakmici i racionalnim rešenjima u oba pravca, čime je gotovo stalno održavala rezultatsku prednost, ne veliku ali permanentnu, čemu domaća ekipa nije mogla da parira, pogotovo ne u poslednoj četvrtini, tako da su pobednički bodovi zasluženo otišli za Pirot.

Utakmicu je okarakterisala možda i najzrelija igra ekipe Pirota od početka sezone i svakako najbolje izdanje momaka trenera Zorana Milovanovića baš na njegov rođendan. Njegova “šahovsaka” postavka igre matirala je njegovu nekadašnju ekipu. Ekipa Pirota je u Smederevskoj Palanci znala šta hoće, imala je pravi odgovor na svaki nalet domaće ekipe, igrala je sa karakterom, igrala je timski u pravom smislu reči, tako da je do pobede došla više nego zasluženo.

U pobedničkoj ekipi je utakmicu posebno obeležio Miloš Vukićević, bilo ga je svuda i na svakom mestu i bio je najbolji onda kada je bilo najvažnije. Naravno, pobede vredan bio je i “dabl-dabl” učinak Nikole Gašića, kao i dobra igra sa velikim uticajem na igru pirotske ekipe kapitena Dušana Filipovića, Lazara Dimovskog i nezaobilaznog Nikole Đonlića. Veliki doprinos pobedi dao je i Vladimir Vranić, koji je, iako nedovoljno oporavljen, smogao snage da istrči na teren i pomogne svojoj ekipi da pobedi.

U ekipi Mladosti bolji od ostalih bili su Torbica, Šparović i Vitković.

4.kolo 2.MLS, grupa B, subota, 23.10.2021. Hala OŠ Vuk Karadžić, Smederevska Palanka
KK”MLADOST” (SP) : KK”PIROT” 72:83 (20:19 18:25 17:16 17:23)

Mladost: Petar Šparović 13 (8 as, 4 os.l), Luka Stevanović, Aleksandar Nikolić 2, Stefan Torbica 20, Mladen Stojanović 4, Arian Asanović 11, Miloš Milovanović, Marko Popadić 6, Mladen Vitković 11, Minja Todorović 5, Nemanja Dimitrijević, Miloš Jovanović. Tr: Ivan Stefanović

Pirot: Nikola Đonlić 13 (3/3 za tri, 4 sk, 2 as, 5 izg.l, 4 os.l, 1 bl, indeks 14), Vladimir Vranić 11 (3/8 za tri), Dušan Filipović 22 (4/7 za tri, 4/4 sl.bac, 4 as, indeks 19), Vladimir Stefanović, Andrija Kostić, Strahinja Stanković, Miloš Vukićević 15 (7/10 za dva, 6 sk, 2 as, indeks 21), Lazar Dimovski 6 (9 sk, 4 as, indeks 9), Pavle Stepanović, Nikola Gašić 16 (5/6 za dva, 2/2 za tri, 13 sk, 2 as, indeks 27), Filip Ćirić. Tr. Zoran Milovanović

Sudije: Nemanja Kovačević (Beograd), Milan Kostić (Beograd), Dejan Batinić (Lazarevo)
Delegat: Dejan Dimitrijević (Zrenjanin)

U narednom 5. kolu 2.MLS Pirot dočekuje beogradski Žitko basket. Utakmica se igra u subotu, 30.10.2021.g. u sportskoj hali Kej u ovosezonskom stalnom terminu od 18 časova.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑