vesti

Published on October 14th, 2021 | by admin

Pirot dočekuje Napredak iz Kruševca na prvoj utakmici na domaćem terenu u novoj sezoni

U subotu, 16. oktobra 2021. od 18 časova u hali Kej Pirot otvara novu takmičarsku sezonu na domaćem terenu. Protivnik je kruševački Napredak.

Pirot se sa kruševačkim Napretkom u borbi za bodove nije sastajao više ot tri decenije, iako su dva kluba tradicionalni rivali svakog leta uoči početka prvenstva na prijateljskim utakmicama. Ipak, bespoštedna borba za bodove u 3. kolu 2.MLS i naravno pobeda biće ovoga puta prioritet obema ekipama, pogotovo za kruševačku koja je novu sezonu otvorila porazima u prva dva kola.

Posebnu dimenziju ovoj utakmici predstavljaće oproštajna ceremonija Miodraga Stojanovića Skansija, kome je prošla sezona u KLS bila poslednja igračka, ukupno 18-ta, čime se pozicionirao na 2. mesto večne liste po broju odigranih sezona u gotovo sedamdesetogodišnjoj klupskoj istoriji, odmah iza legendarnog Mileta Jovanovića Širca koji je odigrao rekordnih 19 sezona. Miodrag Skansi Stojanović je debitovao za prvi tim sa 15 godina, u sezoni 2000/2001, da bi do poslednje sezone 2020/2021 odigrao 390 prvenstvenih utakmica, postigavši 3.424 koševa i jedini je igrač koji je nastupio u sva četiri ranga koja je KK Pirot igrao u poslednje dve decenije. Dugogodišnji kapiten je najduže bio saigrač sa Matijom Mladenovićem, koji je stariji samo tri dana, sa kim je zajedno debitovao i sa kime će ga se u tandemu pirotska publika posebno sećati. Odigrao je Skansi i par sezona i za niški Ergonom i jednu u komšijskom Dimitrovgradu.

Košarkaški klub Pirot će se prigodnom oproštajnom ceremonijom uoči utakmice sa Napretkom zahvaliti Skansiju na decenije provedene u dresu Pirota.

Napokon, utakmici sa Napretkom će u skladu sa odlukom Ministarstva Srbije i KSS moći da prisustvuju gledaloci do 30% kapaciteta hale uz obavezno nošenje zaštitnih maski od strane posetilaca, tako da će 300-tinak njih moći da odgleda novu ekipu Pirota na prvoj utakmici kući i ujedno aplauzom pozdravi odlazak Skansija u košarkašku penziju.


About the AuthorBack to Top ↑