Izveštaj

Published on October 3rd, 2021 | by admin

0

Pirot otvorio novu sezonu porazom od Čačka 94 u gostima

Pirot je ubedljivim porazom od “Čačka 94” u gostima otvorio novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Srbije. Utakmica je odigrana u subotu, 2. oktobra 2021. od 16 časova u hali Borca.

Novu sezonu su otvorila dva kluba koja su prethodne sezone sezone igrala potpuno različite takmičarske rangove, domaći Čačak Prvu regionalnu a Pirot KLS. Pirot je ispao u 2.MLS a ambiciozni Čačani su neverovatnim skorom bez poraza ostvarili plasman u rang koji prvi put igraju i koji će, po komponovanom sastavu, organizaciji kluba i ambicijama pokušati da preskoče već u prvom pokušaju.

Utakmica je u samom startu nagovestila da će ekipa Čačka, sa četiri iskusna startera u petorci, biti ta koja će kontrolisati igru i utakmicu. Pirotska ekipa se kako tako držala u prvoj četvrtini, ali je izuzetno loše šutersko veče započelo već od starta (čak i sa linije slobodnih bacanja), da bi se nakon brojnih izgubljenih lopti igra Pirota do kraja poluvremena uveliko urušila. Naravno da je takav razvoj događaja dobro došao agilnoj domaćoj ekipi koja je iskoristila priliku i umela u nastavku da iz izuzetno čvrste odbrane lako dolaze do realizacije, kako sa spoljnih pozicija tako i iz reketa. U tom ritmu je odigrana utakmica do samog kraja. Ekipa trenera Zorana Milovanovića je ipak u par navrata bila na putu povratka ali je šut i dalje bio daleko ispod uobičajenog proseka, broj izgubljenih lopti se nizao a samopouzdanje mladih igrača padalo sve do ubedljivog poraza kao epilogom na kraju.

U pobedničkoj ekipi najbolju partiju su po očekivanju prikazali, pre svih prošlosezonski centar Pirota Mladen Pantić, potom racionalnom igrom i asistencijama Radenko Pilčević, igrom u oba pravca Vuk Gugović i naravno izvanredni Đorđe Majstorović, kao i efikasni mladi Đorđe Ćurčić.

U ekipi Pirota su na relativno dobrom nivou utakmicu odigrali Nikola Đonlić i Miloš Vukićević (dabl-dabl učinak), kao i srčani Strahinja Stanković. Ipak, bilo je premalo raspoložnih igrača za bolji otpor motivisanoj ekipi Čačka.

Dugo prvenstvo je tek počelo, tako da je pred talentovanom ekipom Pirota puno prostora da pokaže potencijal. Srećno u nastavku!

1.kolo 2.MLS, subota, 02.10.2021. Hala Borca, Čačak
KK”BORAC 94″ : KK”PIROT” 89:62 (20:14 21:13 21:14 27:21)

Čačak 94: Radenko Pilčević 7 (8 as), Đorđe Ćurčić 19 (5/9 za tri, 7 as), Pavle Stepanović 2, Vuk Gugović 13, Jovan Zdravković 3, Đorđe Tresač 3, Bratislav Paunović 3, Pavle Jokić 6 (8sk), Stefan Dimitrijević 4, Đorđe majstorović 12 (80% šut iz igre, indeks 22), David Kusmuk, Mladen Pantić 17 (8 sk, indeks 21). Tr: Zoran Stefanović

Pirot: Nikola Đonlić 15 (8 as, 8 izg.l, indeks 14), Filip Ćirić, Dušan Filipović 8, Vladimir Stefanović 2, Đorđe Đorđević 4 (6 izg.l), Strahinja Stanković 10, Miloš Vukićević 10 (10 sk, 3 as, indeks 14), Lazar Dimovski 8 (2/4 za tri, 4 as, 5 izg.l), Pavle Stepanović 3, Nikola Gašić 2 (8 sk, 5 lg), Ognjen Ignjatović. Tr. Zoran Milovanović

Sudije: Ivan Nedeljković, Danilo Ljubić, Bogdan Petković. Delegat: Miroslav Radojković (svi Niš)

U narednom, 2. kolu 2.MLS Pirot ponovo gostuje, ovoga puta beogradskom Beovuku.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑